Minder dan een jaar tot Wereldjongerendagen van 2023

Ricciardi p5tsulr

Nog een klein jaar en dan starten de Wereldjongerendagen van 2023 in Lissabon (1/8/2023-6/8/2023). Secretaris Duarte Ricciardi van 'WJD 2023 Lissabon' blikt al eens vooruit op het religieuze evenement waar honderdduizenden jongeren uit de hele wereld samenkomen.

"Er helpen vele handen bij de voorbereiding van de Wereldjongerendagen en de capaciteit om de jongelui op te vangen zal erg groot zijn. Het enthousiasme is groot en wij Portugezen staan bekend om onze grote gastvrijheid", aldus Duarte Ricciardi, secretaris van het organisatiecomité. De voorzitter van het voorbereidingscomité Américo Aguiar vult aan: "Een jaar voor dit grote evenement hernieuw ik de uitnodiging aan alle Portugezen om jongeren van over de hele wereld te verwelkomen in onze huizen, parochies, dorpen en steden."

Op 1 augustus werd in Lissabon de WJD-voorbereidingscampagne gelanceerd onder het motto: 'Tot ziens in augustus 2023!' Dat initiatief moet zoveel mogelijk jongeren aansporen om deel te nemen aan het evenement dat van 1 tot 6 augustus 2023 opnieuw honderdduizenden jongeren uit de hele wereld hoopt samen te brengen. In de voorbereiding van het evenement, waarvoor mogelijk een half miljoen jongeren worden verwacht, wordt ook nauw samengewerkt met bedrijven. "Maar dat gebeurt zonder inhoudelijke toegevingen en met behoud van onze onafhankelijkheid", aldus Ricciardi.

Ricciardi onderstreept de grote gastvrijheid van de Portugezen en bevestigt dat straks in de herfst effectief met de inschrijvingen zal gestart worden. "Het tempo van de voorbereiding wordt nu opgedreven. De afgelopen maanden hebben wij alle banden met de gastbisdommen - Santarém, Setúbal en Lissabon – versterkt, maar ook met parochies in het hele land. Elke parochie zoekt momenteel uit welke ruimtes ze ter beschikking heeft om deelnemers te huisvesten, of het nu in scholen, sportzalen of gemeenschappelijke ruimtes is. De parochies zijn erg actief."