Ochtendbasket, meer dan competitie: "Nieuwe taal naar vriendschap"

Ochtendbasket psqf71b

In het Don Boscocollege in Hechtel liep de jaarlijkse basketbalcompetitie vorige week op zijn einde. Salesiaan Fred, die de ochtendbasket begeleidt, blikt nog even terug én geeft aan dat dit ochtendmoment om veel meer dan sport gaat.

"Soms moeten we onderscheid proberen maken tussen onze wensen en wat we willen. Wensen zijn belangrijk, want in onze fantasie is alles mogelijk. Zo wordt ze niet beperkt door praktische overwegingen. Iets anders is wanneer wij onze wensen proberen te realiseren. In principe kunnen we alles wat we willen, ook wensen. The sky is dus the limit", opent Fred. "De ochtendbasket was de afgelopen weken en maanden duidelijk niet 'the limit'. Onze leerlingen hebben dit jaar voldoening ervaren en zelfvertrouwen opgedaan door iedere dag basketbal te spelen."

"Door de ochtendbasket, waarbij iedereen die dat wil vrijworpen kan gooien, worden de leerlingen van de eerste graad welkom geheten bij het begin van de nieuwe schooldag. Vanaf het begin van dit school jaar droomden alle deelnemers ervan om jaarkampioen te worden. Daar is zeker niets mis mee. Zo was het ook voor Ian, leerling uit het eerste jaar, en Martijn, leerling uit het tweede jaar. Zij werden de jaarkampioenen van dit schooljaar. Hoewel iedereen tevredenheid en zelfvertrouwen kreeg, hebben zij nog meer geloofd in hun mogelijkheid om kampioen te worden. Tot slot nog een boodschap voor alle leerlingen die deelgenomen hebben aan de wedstrijd: waar een wil is, is een weg. Je moet je gewoon afvragen waar die weg je naartoe leidt. Jullie weg van basketbal dit schooljaar heeft jullie nieuwe vrienden bijgebracht. Het belangrijkste is dat jullie een nieuwe taal naar vriendschap gevonden hebben en dit is door te sporten."

Salesiaan Fred met winnaars Ian en Raf.
Salesiaan Fred (midden) met jaarkampioenen Ian en Martijn.