Online vorming in samenwerking met Oostenrijk en Duitsland

Vorming20kwetsbaarheid20 1 n1e23eq

Op donderdag 28 april 2022 organiseert Don Bosco Vorming & Animatie in samenwerking met Don Bosco Bildungsforum (Oostenrijk) en Jugendpastoralinstitut (Duitsland) een internationale vorming met als thema 'omgaan met regel- en normovertreding in opvoeding en onderwijs'.

Op de foto: ook vorig jaar werd er zo'n internationale vorming gehouden, het thema was toen 'Discovering the power of vulnerability together with young people.'

"Uit het contact met Don Bosco Bildungsforum en het Jugendpastoralinstitut is het idee gegroeid om jaarlijks een gezamenlijk vormingsaanbod te ontwikkelen", legt Carlo Loots van Don Bosco Vorming & Animatie uit. "We willen dit aanbieden op donderdag 28 april van 9.30 uur tot 16.30 uur. Het is een kleinschalig online initiatief dat open staat voor maximum zeven Vlamingen, zeven Oostenrijkers en zeven Duitsers. We mikken omwille van de aard van de Don Boscowerken in de verschillende landen op een gemengd publiek van onderwijsmensen en opvoeders uit de jeugdhulp."

Regel- en normovertreding
Het thema van de vorming is ‘Omgaan met regel- en normovertreding in opvoeding en onderwijs’ en de voertaal is Engels. "Alle deelnemers zullen dus uit hun comfortzone moeten komen, maar de ervaring leert dat dit in de praktijk geen probleem is", besluit Carlo.

Inschrijven voor deze online vormingssessie kan tot 30 maart 2022 via vormingenanimatie@donbosco.be.