Online zoomsessie over Laudato Si met salesiaan Luc Van Looy

LAUDATO i0bbtw1

Als u op dinsdagavond 10 november om 20 uur nog niets gepland hebt, raden we u aan om dat zo te houden. Op die manier kan u deelnemen aan de ‘Laudato Si Zoomsessie’. Tijdens deze online sessie gaat spreker Mgr. Luc Van Looy samen met jongeren dieper in op deze encycliek van paus Franciscus.

Bezieler Toni Berek kwam op het idee om deze Zoomsessie te organiseren, waarna hij het concept samen met Jongerenpastoraal Vlaanderen (IJD) verder uitwerkte. “Ik vind Laudato Si een prachtige encycliek en wil de inhoud hiervan ook tot bij de jongeren krijgen”, legt Toni uit. “We richten ons op zowel Vlaamse als internationale jongeren; de sessie zal dan ook in twee talen zijn, maar vooral in het Engels. Momenteel zijn er al heel wat jongeren uit verschillende landen die zich hebben ingeschreven. Naast deelnemers uit België zijn er ook uit Engeland, China, India, Paraguay, enzovoort. Maar iedereen is welkom!”

Zorg voor natuur en medemens
Het belooft alvast een interessante avond te worden. “Na een korte inleiding over Laudato Si zal Mgr. Luc Van Looy ons vervoegen om een korte conferentie over deze encycliek te geven”, gaat de organisator verder. “Daarna is er tijd voor een interactieve discussie met vraag en antwoord vooraleer we afsluiten met een kort gebed voor onze aarde, dat ook in Laudato Si terug te vinden is. We willen tijdens deze Zoomsessie focussen op de oproep die in Laudato Si te lezen is, namelijk samen zorgen voor de natuur. Met deze sessie hopen we jongeren bewust te maken van onze integrale ecologie. We moeten samen bewust zijn en voor de natuur en onze medemens zorgen.”

De sessie zal ongeveer een uurtje duren (van 20 uur tot 21 uur), maar afhankelijk van het aantal vragen kan dit misschien een halfuurtje langer zijn. Wie geïnteresseerd is om deel te nemen, kan zich inschrijven door een mailtje te sturen naar toni.berek@ijd.be.