Ontbijtboxen voor kansarme jongeren en hun families

Afbeelding1

Dat het feest van Don Bosco goed gevierd werd op de campus in Sint-Pieters-Woluwe kon je hier vorige week al lezen. Maar er werd niet alleen gevierd, het internaat en de KAJ-werking toonden ook hun groot hart. Om de week gepast af te sluiten, staken zij hun handen nog eens stevig uit de mouwen.

Op vrijdag 2 februari ging het internaat in het teken van het 100-jarig bestaan 100 ontbijtboxen uitdelen aan de kansarme jongeren en hun familie. “Met dank aan vele gulle chenkers”, vertelt medewerker Hilde. “Een veertigtal luxeboxen werden aangekocht door de vrijwilligers, die zo de werking steunen. Een team van jongeren en KAJ-vrijwilligers gaf het beste van zichzelf om de ontbijtpakketten klaar te krijgen voor iedereen.“

Oud-leerlingenavond

Na het harde werk werd de avond afgesloten met een oud-leerlingenavond. “Oud-leerlingen van vele generaties mochten nog eens een ‘internaat-avond’ zoals vroeger beleven. Denk daarbij aan poolen, biljarten, pingpongen, gezelschapspellen en natuurlijk … heerlijke Don Bosco-biertjes (Farnières) en snacks geselecteerd door oud-leerling, opvoeder en KAJ-vrijwilliger Bart. Het werd een mooie feestweek waar we met heel veel dankbaarheid op terugblikken.”

Afbeelding2