Ook Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen vierde feest

Feest20van20don20bosco qyk446k

Niet alleen in onze scholen en gemeenschappen werd het feest van Don Bosco goed gevierd, ook bij Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen werd onze stichter en inspiratiebron uitgebreid herdacht.

DE TAKEL OOSTENDE

In De Takel in Oostenden genoten ze met de salesianen én met de Don Boscowerkers - zowel van het dagcentrum als van het jeugdhuis - van een mooie feestavond. Ook provinciaal Wilfried Wambeke was van de partij. Het feest begon met een receptie in het jeugdhuis en liep verder met een fijn feestmaal in het dagcentrum. Door sommigen werd er tot in de late uurtjes doorgegaan. Op zondag 29 januari was er nog een plechtige eucharistieviering waar de salesianen met de Zusters en ‘Vrienden van Don Bosco’ uit de buurt gebeden en gezongen hebben.

JUNITAS DE PASSER

Ook in De Passer (Junitas) werd gevierd en stilgestaan bij het feest van Don Bosco. "We hebben als inleiding aan de jongeren uitleg gegeven over wie Don Bosco is en waarom we hier rond een activiteit gingen doen", vertelt begeleidster Yoni. "Nadien hebben we een creatieve activiteit gedaan waarbij de jongeren zelf kernwoorden uit het verhaal van Don Bosco mochten opschrijven of tekenen. Tot slot hebben we nog een spel gespeeld waarbij de jongeren kernwoorden rond Don Bosco moesten uitbeelden en waarbij de anderen telkens mochten raden. Ook heeft elke jongere een taakje gedaan om het samenwerken van Don Bosco aan te moedigen (bv. afwas, afdroog, vuilzakken wegbrengen of borstelen)."

JUNITAS VERDE

In Junitas Verde werd het feest van Don Bosco dan weer over grenzen en culturen heen gevierd met een heerlijk feestmaal.