Ook onze organisaties namen deel aan de YOUCA Action Day

YOUCA qxf0yf7

Gisteren (20 oktober) engageerden zo'n 13.000 leerlingen zich om een dag te gaan werken voor de YOUCA Action Day. "Wat is dat?", hoor ik je denken. Wel, leerlingen gaan dan één dag niet naar school, maar aan het werk. Het loon dat ze die dag verdienen (€ 55) gaat naar verschillende jongerenprojecten.

Het doel van de YOUCA Action Day is om jongeren te stimuleren om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving en hen hiervoor in contact te brengen met zakelijke, publieke en culturele projecten die zich hiervoor engageren. Op zo'n dag kunnen onze Don Bosco-organisaties natuurlijk niet achterblijven.

Pedagogische begeleidingsdienst

"Met de begeleidingsdienst hebben wij mijn dochter Hanne een dag in dienst genomen", vertelt Barbara Frère van de pedagogische begeleiding van Don Bosco. "Wij gingen in Brussel op bezoek bij het Centrum Duaal Leren en in Don Bosco Brussel, de school voor voltijds onderwijs. Daarnaast gingen we ook even langs bij VIA Don Bosco, de salesiaanse ngo. Nadien gingen we nog naar het DBOC in Oud-Heverlee, waar mijn collega Kim Vanhille en ikzelf Hanne lieten kennismaken met het project van Don Bosco. Het loon dat Hanne verdiende, gaat naar een project gesteund door Ricolto (het vroegere Vredeseilanden)."

Hanne op bezoek in Don Bosco Brussel.
Don Bosco Brussel

De ene jongere ging voor de YOUCA Action Day dus op bezoek in Don Bosco Brussel, een andere was daar zélf aan de slag. "Marit, de dochter van Nele en Brendan, - beiden werken ze op onze school - was een dagje bij ons aan de slag. Ze heeft hier heel wat administratieve taken gedaan, maar is ook mee de klas ingestapt als extra ondersteuner bij het maken van pamfletten in het Frans. Ze deed dat prima!"

VIA Don Bosco

Jeugddienst Don Bosco