Oostendse school viert Don Bosco samen met salesiaanse gemeenschap

DB20 SAS20 Twee q6cki16

Donderdag 31 januari leek een kerstochtend omdat het zo hard sneeuwde. Salesianen Cirilo en Biju waren stipt om 8.30 uur bij de St.-Jozefskerk in Bredene voor de schoolviering ter gelegenheid van het feest van Don Bosco.

De leerlingen van de Don Boscoschool kwamen naar de kerk voor de eucharistieviering. De kinderen werden betrokken in de viering waarin Biju voorging. Er werd volop ingezet op de talenten van de leerlingen en zo waren er bijdragen in de vorm van een gedicht, acrobatische uitvoering, dans, muziek, Don Boscoliederen, ...

Cirilo en Biju vertelden aan de hand van een wereldbol waar ze vandaan komen (respectievelijk uit Oost-Timor en India). Ze getuigden over hun leven in de Don Boscofamilie en hoe ze hun roeping als salesiaan van Don Bosco beleven. Met de gitaar in de hand leerden ze de kinderen een Don Boscolied aan. De kern van de viering centreerde zich rond de lezing van "de wijnstok en de ranken" (Joh. 15, 1-8). Net als Jezus is ook Don Bosco niet bij ons gebleven. Als wij zijn werk verderzetten zal hij, net als Jezus, blijven leven.

Er werd volop ingezet op de talenten van de leerlingen: gedichten, acrobatische uitvoering, dans, muziek, Don Boscoliederen, ... Het kwam van henzelf.

Op het einde werd nog een ‘Afrikaans’ Don Boscolied gezongen, waarbij alle kinderen en leerkrachten een dansje uitvoerden op het ritme van de muziek. Het was voor beide salesianen werkelijk een unieke ervaring en een geschenk om dit te mogen meemaken op een school waar weliswaar geen salesianen of mensen uit de Don Boscobeweging actief zijn, maar waar de Don Boscospirit des te meer leeft!

Als afsluiter was er op vrijdagavond het jaarlijks personeelsfeest waarop alle Oostendse salesianen, personeelsleden, vrijwillige medewerkers en de leden van het dagelijks bestuur waren uitgenodigd. De avond startte met een geanimeerde receptie in de ‘Escaperoom’ van het jeugdhuis. Na het woordje van de salesiaanse directeur Jos Stevens, konden we aan tafel voor overheerlijke buffet op Vlaamse Wijze, geserveerd door kok Jan. Het personeel van het dagcentrum zorgde dan weer voor een lekker dessertbuffet. De jongsten onder ons dansten nog tot in de vroege uurtjes in het jeugdhuis.

Met een grote glimlach blikken we terug op de voorbije Don Boscomaand!