CKG Don Bosco van Kortrijk organiseert elk jaar een vijfdaagse kampweek voor de kinderen die in het CKG verblijven of in de ambulante dienst. Dit jaar trokken ze naar Durbuy! Lees hier het verslag van zuster Ann.

We verzamelden van 5 tot 9 augustus 2019 in Villers St. Gertrude (Durbuy) in een prachtig kamphuis voor een weekje kamp. De kinderen werden warm gemaakt voor de avonturen met Roodkapje, Frozen, Tinkerbell, Peter Pan en allerlei andere vriendjes.

We dompelden ons onder in de wondere wereld van deze sprookjes. De enthousiaste leiding bracht deze sprookjes schitterend naar voor in een dagelijks toneeltje.

De leiding van het kamp bestond uit een 12 tal-jongeren, vrijwilligers, samen met Bert Wylin, zuster Katia Catteau en zuster Ann Meyvisch.

Er waren ook 3 goede kookmoeders en 1 kookvader bij die de kinderen van bij het begin tot aan het einde van het kamp lieten smullen van het lekkere eten. Ja, iedereen stond paraat om de jongeren een onvergetelijke, toffe ervaring mee te geven.

De dagen werden intens gevuld met bosspelen, bekentocht, uitstap naar de grotten van Han, verwenavond, knutselen, dansen, ravotten, topavond, enzovoort.

En in het spoor van Don Bosco was er ook ruimte voor een bezinningsmoment, een avondwoordje. De 5 dagen vlogen voorbij. De kinderen beleefden de topdagen van hun vakantie.

Dat dit kamp ieder jaar een sterke voorbereiding en organisatie vraagt, is zeer logisch. Doorheen het schooljaar is de leiding en directie van het CKG al bezig met sponsors te zoeken om dit kamp te kunnen realiseren.

Hen zien ravotten, spelen, hun energie kwijt geraken op de manier die Don Bosco graag heeft, heeft de leiding gelukkig gemaakt en dat was hun beloning: de kinderen die vaak zoveel moeten missen, gelukkig zien.