Op reis door Don Boscoland met 'Expeditie Don Bosco'

Img 20210608 103754
Ontdek Don Bosco aan de hand van 'Expeditie Don Bosco'

In het schooljaar 2024-2025 start vormingsdienst Don Bosco Vorming & Animatie met een vernieuwde editie van de Don Boscocursus. Alhoewel de kern behouden blijft, zal het 'wanneer en waar' van de nieuwe cursus 'Expeditie Don Bosco' er helemaal anders uitzien en zal alles in een nieuw jasje steken.

Zeg niet langer 'Don Boscocursus', maar 'Expeditie Don Bosco'. Een expeditie die serieus aangepast wordt tegenover de vorige jaren, maar waar de inhoud natuurlijk wel centraal blijft staan. Zo is het nog steeds het doel om kennis en inzicht te krijgen in de Don Boscotraditie, de vertaling te maken naar de actuele context en het salesiaanse charisma op een authentieke manier te integreren en zo anderen te inspireren.

Wat zijn dan de grootste veranderingen? Enerzijds zal de cursus geen twee jaar meer duren, maar één jaar. Er wordt nog steeds één keer per maand samengekomen. Anderzijds wordt er tijd en ruimte gemaakt voor een tweedaagse rond zingeving en geloof. Hier kunnen de deelnemers elkaar en de andere Don Bosco-organisaties beter leren kennen en zo tijd maken voor uitwisseling, ontmoeting en verdieping. Tot slot verdwijnt ook het eindproject en wordt er in de plaats daarvan gekozen voor een permanente terugkoppeling. 

Interesse? Raadpleeg dan zeker onderstaand document en vergeet je niet in te schrijven!

Schermafbeelding 2024 06 19 om 10 28 13