Waar je ook naartoe reist, overal kun je Don Bosco tegen het lijf lopen.

De vakantiemaanden komen eraan, een periode waarin jong en oud naar het buitenland trekken. Misschien ga je voor de eerste keer in je eentje op stap? Zoekt jouw kind horizonten op, waar jij nooit bent geweest? Of wil je op zondag naar een eucharistieviering waar ook jongeren zich écht welkom voelen? Als je reist naar het onbekende, roept dat altijd een heleboel vragen op. Daarom kan het handig zijn om te weten dat waar je ook gaat, Don Bosco dicht in de buurt is.

Er zijn meer dan 14.000 salesianen van Don Bosco actief in 132 landen. Je kunt op voorhand contactgegevens opzoeken van gemeenschappen in de buurt. Op de website van de salesianen, sdb.org, vind je alle nodige gegevens per land, per continent. Zeker op exotische bestemmingen kan het een geruststellende gedachte zijn, dat je ergens terecht kunt als je op een of andere manier hulp nodig hebt.

VIA Don Bosco, onze ngo, is ook actief in het verre buitenland. Zij zorgen samen met plaatselijke partnerorganisaties voor kwaliteitsvolle technische en beroepsopleidingen voor jongeren in Haïti, El Salvador, Ecuador, Peru, Bolivia, Mali, Benin, DR Congo, Tanzania en Madagaskar. Ontdek hier een overzicht van hun werken.

Daarnaast zijn er talrijke niet-permanente salesiaanse engagementen in het buitenland. Zo organiseren Jeugddienst Don Bosco, Vides en Don Bosco Werken Nederland initiatieven die plaatsvinden tot ver buiten de eigen landsgrenzen. Als je op reis bent, houdt dan je ogen open! Want voor je het weet, spot je een Don Boscofanaat aan de andere kant van de wereld.