Opening international office in Don Bosco Sint-Denijs-Westrem

AFS studenten Mahiro Serra Valentina01 lfzvb6q

De Europese Unie pakt op 10, 11 en 12 oktober uit met de zogenaamde ‘Erasmusdays’. Drie dagen propvol activiteiten waarin internationale samenwerking tussen Europese scholen in de kijker wordt gezet. Op Don Bosco Sint-Denijs-Westrem zijn leerkrachten en leerlingen hier heel intensief mee bezig.

Gisteren opende Liesbet Vermandere, Adviseur Onderwijs op het kabinet van schepen Elke Decruynaere, er het international office. In een oude stacaravan die door de leerlingen gerenoveerd werd, schuilt voortaan het zenuwcentrum voor wereldburgerschap-projecten van deze school. Het is een plek van waaruit internationale stages zullen gecoördineerd worden en een ruimte waarin initiatieven rond wereldburgerschap zullen gelanceerd worden. Ook zal het een ontmoetingsplaats zijn voor buitenlandse studenten.

De school bruist van diversiteit. De roots van deze jongeren kan je terugbrengen naar meer dan 70 landen. Opvoeden tot wereldburgerschap krijgt er een bijzonder aandacht. Dit blijkt onder meer uit de jaarlijkse Kitchen Battle, een evenement waar leerlingen vol trots hun cultuur en gastronomie in de kijker zetten. Dit spektakel werd onlangs door de jury van de ngo Via Don Bosco bekroond met de Youth in Action Award als interessantste project rond wereldburgerschap. Deze Award levert de school een unieke inleefreis met een groep leerlingen naar Tanzania op. Hannelore Dessein, algemeen directeur van de school, mocht de award gisteren in ontvangst nemen.

Tijdens het Erasmusdays-event werden Serra uit Turkije, Valentina uit Argentinië , Mahiro uit Japan voorgesteld. Dit zijn drie studenten die dit jaar lessen volgen op de school in het kader van het interculturele programma AFS dat jongeren de kans biedt om kennis te maken met een andere cultuur. Ook de stageprojecten in het kader van Erasmus+ stonden in de kijker. Leerlingen uit de houtbewerking trekken dit schooljaar naar Frankrijk, leerlingen uit de mechanica gaan naar Spanje. De voorzitter van Rotary Gent, die sympathie en steun betuigde aan de wereldburgerschapsprojecten, beklemtoonde het belang van internationale samenwerking.