Opening van de Spiritualiteitsdagen van de Salesiaanse Familie

Schermafbeelding202018 05 0920om2011 36 10 cpt6hbe

Op donderdag 18 januari om 16.30 u. startte in de grote toneelzaal van Valdocco te Turijn de Spiritualiteitsdagen van de Salesiaanse Familie. Ángel Fernández Artime, algemeen overste en de 10de opvolger van Don Bosco, verwelkomde en begroette de meer dan 400 deelnemers uit de meer dan 50 landen van over de hele wereld.

Vanaf het eerste moment was er bij de vele vertegenwoordigers van de Salesiaanse Familie een feestelijke en vertrouwde sfeer voelbaar in de geest van de heilige stichter Johannes Bosco. Naast de algemeen overste waren Enrico Stasi, provinciaal van Piëmonte en Valle d’Aosta, en Eusebio Muñoz, afgevaardigde van de algemeen overste voor de Salesiaanse Familie, de gastheren, die beiden ook een woord van aanmoediging en welkom brachten. In zijn begroeting stelde Enrico Stasi dat Valdocco niet alleen het huis is van de salesianen of van de salesianen van Piëmonte, maar van de gehele Salesiaanse Familie. “Iedereen van de Don Bosco Familie mag zich binnen de muren van Valdocco en binnen de muren van de basiliek thuis voelen als een zoon of dochter die thuiskomt.” Eusebio Muñoz wees op zijn beurt erop hoe de Salesiaanse Familie vanaf de eerste dagen van spiritualiteit opgeroepen werd om de boodschap van algemeen overste in de Strenna tot leven te brengen. “In deze dagen kunnen we samen beter begrijpen hoe het luisteren naar elkaar in en tussen de verschillende groepen van de Salesiaanse Familie het geheim is om de familiesfeer en de trouw aan de zending van Don Bosco te bewaren.”

Er zijn ook veel vrijwilligers betrokken bij het organiseren van deze dagen. Het zijn mensen die met passie en toewijding zich reeds hebben ingezet - en dat ook in de komende dagen nog zullen doen - om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomst een belangrijk moment wordt voor de hele Salesiaanse Familie inhaar groei binnen het charisma van Don Bosco; meer specifiek in de kunst vanhet luisteren naar en het begeleiden van jonge mensen.