Opera op Don Bosco Leusden van 30 augustus t/m 2 september 2018

Afbeelding1 1kt29cf

Waar de (oud-)leerlingen en salesianen voorheen op het internaat en/of op school zaten en de salesianen daar hun domicilie hadden, is nu een geheel nieuw complex Leusderend ontstaan met als kloppend hart de mooie oude villa. In 1999 hebben de Salesianen het terrein verlaten en werden in de jaren daarna alle gebouwen afgebroken. Hierna verrees er een prachtig kantorencomplex dat momenteel wordt bewoond door een 25-tal bedrijven. Deze kantoren zijn in 3 grote gebouwen rond het oorspronkelijke binnenterrein gebouwd, waar enkele mooie bomen ons nog herinneren aan het verleden.

Onze oud-leerling Ton Weevers, voormalig voorzitter van de oud-leerlingenbond Don Bosco, woont al sinds 1974 in Leusden. Hij is al jaren actief als vrijwilliger op cultureel gebied in Leusden en heeft o.a. een klein theater opgericht. Sinds 2 jaar organiseert hij met vele vrijwilligers een professioneel muziekspektakel in de vorm van een opera. Tijdens de laatste reúnie op 14 april in Assel heeft Ton aan de toen aanwezigen een presentatie gegeven over het gehele gebeuren

Door het overweldigende succes van de eerste productie in 2017, de Midsummer Dream, heeft de Stichting Opera Leusden besloten om haar sluimerende droom, een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren en te realiseren. Dat zal zich tot een spraakmakend zomerspektakel ontwikkelen, waar kwaliteit en het bereiken van een breed publiek, centraal staan.

De opera vindt plaats op de prachtige locatie van Landgoed Leusderend. De locatie heeft naast de bosrijke omgeving een prachtig terrein met indrukwekkende gebouwen. Dat maakt het mogelijk om de opera zowel binnen- als buiten te laten plaatsvinden. En een mooie bijkomstigheid is dat het in 2018 exact 100 jaar gelden is dat de villa op deze plaats werd gebouwd in opdracht van Jhr. J.K.H. de Beaufort die sinds 1913 burgemeester was van Leusden. (destijds Hamersveld, Leusbroek en Stoutenburg)

Hieronder treft u een luchtfoto aan van de huidige locatie direct aan de A28.

Er is gekozen voor een opera van Francesco Cavalli: Gli amori d’Apollo e di Dafne. Voor de muzikale belevenis en de bijzondere locatie is deze opera aangepast en omgedoopt in ‘IL BOSCO DELL’ AMORE’. Deze titel verwijst op een lichtzinnige wijze ook naar de recente geschiedenis toen hier het internaat DON BOSCO was gevestigd.

De ambiance van Landgoed Leusderend biedt de mogelijkheid om de voorstelling zowel op het imposante binnenplein als in de gebouwen te laten afspelen. Deze gebouwen en de omgeving vormen het enerzijds sprookjesachtige, anderzijds realistische decor voor onze voorstelling.

Voorafgaand aan dit muzikale spektakel bestaat de mogelijkheid om alvast in Italiaanse, Goddelijke toepasselijke Don Bosco sferen te geraken: speciaal voor deze gelegenheid is er een “Antipasti dell’Amore” samengesteld, bestaande uit overheerlijke Italiaanse hapjes. Voor de oud-leerlingen en salesianen een ideale gelegenheid om met elkaar bij te praten en nog eens even rond te wandelen om wellicht hier en daar nog een teken van herkenning te vinden op het mooie terrein waar zij zoveel jaren hebben doorgebracht

Er worden 6 voorstellingen gehouden van 30 augustus t/m 2 september. Misschien is de zondagmiddag 2 september het meest geschikt om als oud-leerling of salesiaan te gaan, omdat je dan vanaf 13.30 uur kunt rondwandelen en genieten van de antipasti alvorens je om 14.30 uur naar de voorstelling gaat. Bij de tickets zijn de exacte data en aanvangstijden vermeld. Met het bestellen van de tickets dien je ook de antipasta te bestellen, zie hiervoor tab tickets en ook voor meer informatie kijk dan op deze website: www.operaleusden.nl .