Operatie Proper van Stad Halle beloont 3 Don Boscoscholen

Vuil l2kw3t7

Stad Halle bedankt Don Bosco Halle TI, BuSO Don Bosco Halle en CLW Halle omdat ze tijdens Operatie Proper 2020-2021 de handen uit de mouwen hebben gestoken en zo de zwerfvuilproblematiek onder de aandacht hebben gebracht. De drie Halse scholen ontvangen ook een financiële beloning.

Operatie Proper is een initiatief van Mooimakers: het Vlaamse samenwerkingsverband tussen OVAM, Fost Plus en lokale besturen. Ook Stad Halle wil op deze manier de scholen en verenigingen in de stad stimuleren om de eigen terreinen en de omgeving proper te houden. Dit doen ze ook door een financiële beloning te voorzien voor elke leerling of elk verenigingslid dat meehelpt. Zo krijgt de zwerfvuilproblematiek extra aandacht.

Samen voor een schone buurt
Tijdens het schooljaar 2020-2021 staken de leerlingen en ouders van drie Halse scholen de handen uit de mouwen voor een schone buurt. Dankzij hun Operatie Proper verdienen ze dan ook een mooie beloning. Don Bosco Halle en het Centrum Leren & Werken kunnen rekenen op 450 euro en Don Bosco BuSO op 537 euro. “Een mooi voorbeeld voor alle Hallenaren, want samen kunnen we de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten winnen. We hopen dan ook dat de volgende editie opnieuw een groot succes wordt!”, aldus de initiatiefnemers.