Opleiding zonne-energie voor kwetsbare jongeren in Mali

Mali x1vut7z

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om te investeren in sociaal en duurzaam ondernemen. Bij VIA Don Bosco werkt men duurzaam samen met tal van gerenommeerde bedrijven, stichtingen en donoren die voluit hun verantwoordelijkheid willen nemen en die geloven dat onderwijs en ondernemen de motor zijn voor duurzame ontwikkeling.

Deze partners zijn van cruciaal belang voor VIA Don Bosco. Door de krachten te bundelen kan op duurzame wijze het leven van duizenden kwetsbare jongeren veranderen.

Professionele opleiding in zonne-energie
In Afrika heeft groene energie de wind in de zeilen, zoals we zien aan het toenemend aantal zonnepanelen die geïnstalleerd worden. Samen met het bedrijf Umicore, een van de grootste spelers ter wereld op het gebied van materialentechnologie, komt VIA Don Bosco tegemoet aan de duidelijke vraag voor kwaliteitsvolle opleidingen in deze sector.

Met de steun van Umicore installeert VIA Don Bosco zonnepanelen in de scholen in Mali en elk jaar krijgen zo'n 250 kwetsbare jongeren de kans om een opleiding in zonne-energietechnieken te volgen. Na het behalen van hun diploma dragen ze gedurende heel hun professionele carrière bij aan de omschakeling van hun land naar duurzame energie.