Opnieuw winst voor Haacht in Sci-Tech Challenge

Het winnende team
Het winnende team met daarbij Yorri (Don Bosco Haacht).

Ieder jaar nemen tientallen Vlaamse jongeren uit verschillende scholen deel aan de Sci-Tech Challenge, een wedstrijd voor leerlingen van 15 tot 18 jaar die jongeren laat nadenken over uitdagingen op het vlak van milieu en energie. Ook dit jaar viel Don Bosco Haacht in de prijzen.

"Leerling Yorri Bonge uit klas 514 zat dit jaar in het winnende team", klinkt het bij de Don Boscoschool. "Van onze school deden in totaal deden zestien leerlingen uit het vijfde en zesde jaar Techniek-wetenschappen mee aan de Sci-Tech Challenge. Ze namen het in verschillende groepen tegen elkaar op en bedachten innovatieve oplossingen voor een duurzamere schoolomgeving."

Europese finale

Team WECU wist de jury omver te blazen met een circulair concept. "Teamleden Emile (GO Atheneum Campus Van Eyck Maaseik), Mats (Sint-Ritacollege), Nils (College Hagelstein), Sarah (KSOM Campus Rozenberg) en onze eigen Yorri (Don Bosco Haacht) stoten daarmee door naar de Europese finale in Brussel op 9 en 10 mei. Daar gaan ze de strijd aan met de Sci-Techwinnaars uit andere Europese landen. Wij duimen alvast."

Opnieuw prijs

Ook vorig jaar won een leerlinge van Don Bosco Haacht. Hanne Leenknecht deed haar verhaal toen in Don Bosco Magazine. Je kan het artikel hieronder lezen.

Hanne

Auteur: Tim Bex