Opvallend: aapje gaat naar school in Don Bosco Verviers

Aapje z068z21

Het mag dan wel paasvakantie zijn in België, voor dit leergierig aapje maakte dat niet uit. Hij had waarschijnlijk gehoord dat Don Bosco goede scholen heeft en besloot dat zelf maar eens te gaan ontdekken. Het was nochtans geen opendeurdag in Don Bosco Verviers...

Onwaarschijnlijk tafereel vorige week vrijdag aan het Technisch Instituut Don Bosco Verviers. Werklui die werkzaamheden uitvoerden in een van de werkplaatsen kwamen opeens oog in oog te staan ​​met een klein aapje. Het Animal Rescue Team van de reddingszone Vesdre-Hoëgne en Plateau moest ter plaatse komen om het diertje te vangen, al ging dat niet erg vlot.

Geen zin om te vertrekken
"Het ging over een aapje van tachtig centimeter", vertelt Renaud Lamy van het Animal Rescue Team. "We voerden hem appels en bananen om hem te lokken, maar het aapje was duidelijk op zijn hoede. Hij bleef hoog en ging sneller dan wij van het ene gebouw naar het andere. Toen we merkten dat we hem niet konden vangen, hebben we er twee gespecialiseerde dierenartsen bijgehaald."

Het diertje kon uiteindelijk worden gevangen en kreeg intussen een geschikt onderkomen. Vanwaar het diertje komt, is niet duidelijk.

Krantenartikel uit L'Avenir.