Oud-leerling Kortrijk schrijft boek over 'jong en zoekend zijn'

Redder emrdg88

“Dit boek laat zien hoe het is om jong en zoekend te zijn." Aan het woord is Hannes Dedeurwaerder, oud-leerling van het Don Boscocollege Kortrijk. Hij schreef afgelopen jaar zijn debuutroman Redder, een boek dat sterk geïnspireerd is op zijn eigen jeugd en waarin ook voor 'DBK' een rolletje is weggelegd.

Dit artikel kan je lezen in Don Bosco Magazine. Ontvang je dit gratis tijdschrift nog niet? Dan kan je je hier inschrijven.

“In Redder volg je het verhaal van de net afgestudeerde Samuel. Wat voor hem een zorgeloze zomervakantie zou moeten worden, blijkt een cruciaal kruispunt in zijn leven. De streng-religieuze Pinkstergemeenschap waar hij deel van uitmaakt, wil dat hij in september als zendeling naar Amsterdam gaat. Zelf droomt hij er echter van de wereld te veroveren met zijn gitaar. De komst van een nieuw meisje, Molly, maakt alles alleen maar lastiger, want ze trekt Samuel mee in haar wereld. Een wereld waarin hij hopeloos verdwaalt ...”

Debuutroman
“Redder is een roman over beloven en geloven, kiezen en verliezen en het recht om jong en dom te zijn. Het is mijn debuutroman en ik heb hier drie jaar aan geschreven. Hoewel het niet autobiografisch is, is het boek wel sterk geïnspireerd op mijn jeugd in de Pinkstergemeenschap. Daarnaast is er ook een rol weggelegd voor mijn 'alma mater' Don Bosco Kortrijk. Dit boek is een aanrader voor leerkrachten en jongeren omdat het laat zien hoe het is om jong en zoekend te zijn. Het speelt zich namelijk af in de cruciale grote vakantie na het laatste schooljaar, waarin studenten die net zijn afgestudeerd cruciale keuzes moeten maken. Redder is ook een indirect pleidooi om kritisch na te denken: het hoofdpersonage groeit op in de Pinkstergemeenschap, die de inhoud van de Bijbel letterlijk neemt en dus ook de schepping voor waar neemt. Dat brengt hem in conflict met de leerkracht biologie, die lesgeeft over evolutie. Met alle gevolgen van dien. Aan de jongeren: slik dus niet zomaar alles wat men je voorschotelt. En aan de leerkrachten: besef welke belangrijke rol je kan spelen als gids in het leven van jonge gasten.”

Meer info of bestellen? Dat kan via deze link.