Overstromingen in Kerala – Don Bosco Bangalore

Overstroming ngk9bx8

Don Bosco Vaduthala heeft een opvangkamp geopend op de terreinen van de Don Bosco School en het jeugdcentrum voor de mensen die getroffen zijn door overstromingen in Ernakulam, Kerala. Er zijn 5970 mensen uit 1419 gezinnen die zich vanaf nu in dit kamp hebben geregistreerd. Don Bosco heeft samen met de overheid, de lokale bevolking en NGO's water, voedsel, kleding, medicijnen aangeboden en noodartikelen verzameld en aan de mensen uitgedeeld. Er werden medische controles georganiseerd om epidemieën en noden van de getroffen mensen te voorkomenKerala is een deelstaat in het uiterste zuidwesten van India. Hoofdstad van Kerala is Thiruvananthapuram (Trivandrum), de officiële taal Malayalam. De oppervlakte bedraagt 38.863 km², wat iets kleiner is dan Nederland. Bij de volkstelling van 2001 had de deelstaat 31.841.374 inwoners. De salesiaanse provincie Kerala met als centrum Bangalore is de grootste van de 11 salesiaanse provincie in India en telde op 31 december 2017 365 salesianen. India telde eind 2017 2744 salesianen. (redactie)


Don Bosco Vennala

Het cultureel centrum Don Bosco Vennala opende zijn deuren om hulpkampen te organiseren voor mensen die getroffen zijn door overstromingen in Kerala. Er zijn 250 mensen die bij Don Bosco verblijven. Medische controles werden georganiseerd in het centrum in samenwerking met Ernakulam Medical Center. De lokale MLA bezocht ook het centrum. Het Don Bosco Vennala-team bezocht ook 6 noodkampen, waaronder het zwaar getroffen Chengannur en bereikte meer dan 500 mensen met voedsel, water en kleding.

Don Bosco FCDP Kollam

Don Bosco FCDP Kollam ging samen met 15 vissers en de staf naar de opvangkampen in Chengannur, Kuttanad, Edathuva, Mariapuaram en Ambalapuzha en verdeelde er water, voedsel, medicijnen, kleding en lakens. Ze droegen een boot op een vrachtwagen en na het bereiken van de getroffen gebieden, gebruikten ze de boot om de slachtoffers te bereiken. Deze kampen werden zwaar getroffen omdat ze omringd waren door water. In twee dagen bereikte het team meer dan 4000 getroffen personen.

Don Bosco Veedu Trivandrum

Don Bosco Trivandrum Veedu Society, Trivandrum koos een eiland genaamd Manrothuruthu in het district Kollam om hulp te bieden. Het is een eiland omringd door de Ashtamudi-binnenwateren. Meer dan 60.000 mensen werden getroffen door de overstroming, ze zijn hun huizen kwijt en alles wat ze bezaten. Er zijn 12 overstromingskampen in Manrothuruthu en Oost-Kallada. Elk kamp heeft meer dan 350 gezinnen. Don Bosco Trivandrum kocht en verzamelde kleding en slaapkits en verdeelde het aan meer dan 3000 getroffen mensen. De hulpverlening wordt voortgezet en zal naar verwachting in de komende dagen meer mensen bereiken. DBV Trivandrum heeft ook een jeugdhulpgroep gevormd om de vuile huizen schoon te maken en leefbaar te maken wanneer de mensen naar hun huis terugkeren.

Don Bosco Alappuzha

Ambtenaren schatten dat meer dan 250.000 mensen, inclusief bejaarden en zieken, en vrouwen en kinderen geëvacueerd worden vanuit Kuttanad in het district Alappuzha. Don Bosco Alappuzha concentreerde zijn hulpwerken in Kavalam en Muttar, waar een groot aantal mensen in hulpkampen verbleven. Don Bosco Alapuzha verzamelde en kocht kleding, matten en lakens en verdeelde het aan meer dan 3000 mensen.

Don Bosco Mannuthy Bhavan

In de buurt van Don Bosco is er een plaats genaamd Pope Nagar, een heuvelachtig gebied. De regering evacueerde alle families van daar tijdens de nacht als een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat ze het slachtoffer zouden worden van onverwachte aardverschuivingen. Don Bosco Mannuthy Bhavan heeft zijn deuren geopend en de school gebruikt als nachtopvang voor 200 gezinnen (800+ personen) en heeft voedsel, toiletartikelen en slaapkoffers verstrekt (een laken, een mat,een deken en een kussen). DB Mannuthy Bhavan leverde ook slaapkits aan andere getroffen mensen die in de nabijgelegen opvangkampen verbleven.

Don Bosco Irinjalakuda

Don Bosco Irinjalikuda startte een opvangkamp op hun school voor 153 getroffen gezinnen (703 personen). Medische kampen werden georganiseerd voor de mensen. Men verspreidde kleding en voedsel. Later werden 95 gezinnen veilig teruggebracht naar hun huizen nadat het water was teruggetrokken.

Don Bosco Mampetta

Don Bosco Mampetta heeft de opvangkampen geopend in de wijk Kozhikode en voedsel en kleding uitgedeeld. Meer dan 1500 mensen bereikten de hulpverlening. Nog eens 50 gezinnen die zwaar getroffen zijn door overstromingen en de aardverschuivingen werden ondersteund met boodschappen en proviand voor één week.

Don Bosco Aluva

Er zijn dertien opvangkampen in de Keezhmad Panchayat, waar de slachtoffers van de overstromingen worden beschermd. Don Bosco Aluva staat in direct contact met twee opvangkampen - Keezhmad ORBIK en Keezhmad UP School. Menbezocht de opvangkampen vaak met een arts en een verpleegassistent en bood medische hulp aan de getroffen mensen. Er zijn 750 mensen samen ondergebracht in deze twee kampen. De salesianen zijn actief betrokken in de hulpacties in deze kampen. De leden van het Don Bosco Jeugdcentrum zijn in actie getreden om hulp te bieden aan de mensen die lijden. Zij verzamelen en distribueren voedsel, medicijnen, kleding en andere noodmaterialen.

Don Bosco Sulthan Bathery

Met de hulp van de studenten van het Don Bosco College, bezochten de salesianen de getroffen gezinnen en boden counseling en morele steun aan de depressieve vrouwen en kinderen. Ze verzamelden en verdeelden ook voedsel, kleding en andere noodhulpmaterialen voor meer dan 100 gezinnen. DBS is van plan de getroffen gezinnen te ondersteunen bij de wederopbouw van hun sanitaire en drinkwatervoorzieningen.

Don Bosco Angadikadavu

Don Bosco College heeft samen met de studenten de getroffen families bezocht, counseling diensten verleend aan de depressieve mensen en coördineert de opvang in verschillende opvangkampen. Ze begonnen ook met het opruimen van de vuile huizen, openbare plaatsen en wijkgebieden.

# DoForKerala Campaign

BREADS is een uitgebreide campagne begonnen in Bangalore, genaamd "DoForKerala" en mobiliseerde grote hoeveelheden verpakt voedsel, medicijnen, kleding, slaapartikelen, hygiënische artikelen, gezondheidsdranken, drinkwater, eiwitsupplementen, enz. De verzamelde materialen werden naar Kerala in verschillende opvangkampen vervoerd.

# RebuildKeralaCampaign

Om de getroffen gebieden te helpen opbouwen, is het plan van BREADS om een #RebuildKerala-Campaign te starten, waarbij we uitgebreid gebruik zullen maken van de menselijke hulpbronnen van Don Bosco Instellingen om huizen, openbare instellingen en wijken schoon te maken. Alle vormingshuizen van Don Bosco (seminaries), hogescholen en middelbare scholen zijn bereid en bieden hun diensten te helpen. We zijn bezig met het vormen van vrijwilligersgroepen voor jongeren, studenten en medewerkers van Don Bosco-instellingen en jeugdcentra voor deze #RebuildKerala-onderneming.