Paus Franciscus richt zich naar deelnemers Wereldjongerendagen

Paus20 Franciscus vqtuhvj

Op 20 januari sprak paus Franciscus de jongeren die zich voorbereiden op de Wereldjongerendagen van 2023 in Lissabon toe. Hij spreekt hij zijn verbazing uit over het grote aantal inschrijvingen en spoort hen aan om hun horizon en hun hart te openen voor deze ervaring.

Hieronder de volledige tekst van de boodschap:

Beste jongeren,

we naderen de Wereldjongerendagen. Ook al zijn die nog enkele maanden weg: er zijn toch al 400.000 jongeren ingeschreven. Ik ben blij verrast dat er zoveel jongeren komen. Sommigen zullen zeggen dat ze voor het toerisme gaan, maar de jongeren komen omdat ze, diep vanbinnen, dorst hebben om deel te nemen. Om te delen, hun eigen ervaring te vertellen en de ervaring van de ander te ontvangen.

De jongeren dorsten naar een horizon. Leer in deze bijeenkomst altijd naar de horizon te kijken, altijd verder te kijken. Bouw geen muur voor je leven, want muren sluiten je in ... De horizon doet je groeien! Kijk altijd naar de horizon, met je ogen, maar vooral met je hart! Open je hart voor andere culturen en voor andere jongens en meisjes die ook naar deze dag komen.

Bereid je voor om je horizon en je hart te openen! En bedankt dat je je al hebt aangemeld, ruim van tevoren. We hopen dat anderen jouw voorbeeld zullen volgen! Moge God u zegenen en Onze Lieve Vrouw u bewaren. Bid voor mij; ik bid voor jou. En vergeet niet: nee tegen muren, ja tegen horizonnen! Dank u."