Paus Franciscus: “We kunnen heel veel leren van jongeren”

Paus20 Franciscus 1nl4ed8

In een nieuwe gebedsintentie spreekt Paus Franciscus over ‘een duurzame levensstijl’ en focust daarbij vooral op de jeugd. Hij legt uit waarom jongeren zo belangrijk zijn in de strijd voor een duurzame ecologische levensstijl.

“Ik ben erg blij om te zien dat jonge mensen de moed hebben om projecten voor de verbetering van het milieu en van de samenleving op te zetten, want beide hangen nauw samen", aldus Paus Franciscus. "Wij, volwassenen, kunnen veel leren van jongeren, want bij alles wat met de zorg voor de planeet te maken heeft, staan jongeren vooraan. Laten we profiteren van hun voorbeeld, laten we nadenken, vooral in deze tijden van crisis: gezondheidscrisis, sociale crisis, milieucrisis … Laten we nadenken over onze levensstijl: over wat we eten, wat we consumeren, hoe we ons verplaatsen, ons gebruik van water, energie en plastic en over hoe vele zaken schadelijk zijn voor de aarde."

Kiezen voor verandering, met de jongeren voorop
"Laten we ervoor kiezen te veranderen. Laten we samen met de jongeren op weg gaan naar een meer eenvoudige en milieuvriendelijke levensstijl. En laten we bidden dat we allemaal de nodige beslissingen nemen, de beslissingen die nodig zijn voor een soberder en ecologisch duurzamer leven; geïnspireerd door de jonge mensen die zich inzetten voor deze verandering. En ze zijn niet op hun achterhoofd gevallen; ze zetten zich in voor hun toekomst. Daarom willen ze veranderen wat ze gaan erven wanneer wij er niet meer zijn."

Wie de gebedsintentie wil zien, kan dat hieronder (met Nederlandse ondertitels)