Paus heeft oog voor zusters en vrijwilligsters van Don Bosco

Paus franciscus Detailfoto zpcmhte

Paus Franciscus wil de Curie omvormen. De recente benoeming van zeven vrouwen in de Congregatie voor het Godgewijde Leven geeft hoop op een positieve evolutie in dat proces. Onder hen Olga Krizova, algemene verantwoordelijke van de Vrijwilligsters van Don Bosco, en moeder Yvonne Reungoat, algemene overste van de zusters van Don Bosco.

Olga Krizova, Slowaakse, is sinds jonge leeftijd Vrijwilligster van Don Bosco. Beroepsmatig heeft zij zich als een rasechte VDB ingezet voor de promotie van jongeren, naast haar vrijwilligerswerk in haar omgeving en plaatselijke kerkgemeenschap. Ze werd algemene verantwoordelijke van het Seculier Instituut van de Vrijwilligsters van Don Bosco in 2007. Nu haar mandaat dit jaar afloopt, zal ze haar rijke ervaring ten dienste kunnen stellen van de Congregatie voor het Godgewijde Leven en zich met passie kunnen wijden aan haar nieuwe taak. De kracht van Olga ligt in haar diep geloof en haar optimistische levenshouding.

Moeder Yvonne Reungoat is de negende algemene overste van de Dochters van Maria Hulp der christenen, bij ons beter bekend als zusters van Don Bosco. Zij bezielt en leidt het instituut in de authentieke geest van Don Bosco en Maria Mazzarello. Ze voedt onze vreugde en roeping als zuster van Don Bosco om het evangelie te verkondigen aan de kleinen, de armen en de vrouwen. In het beleid van moeder Yvonne gaat veel aandacht uit naar het missionaire karakter van de congregatie, de samenwerking tussen jongeren, leken en religieuzen, de samenwerking tussen de verschillende takken van onze salesiaanse boom ... In 2018 werd zijn verkozen tot voorzitster van de Italiaanse Unione Superiore Maggiori d’Italia (USMI).Wil je meer details over de recente benoeming van zeven vrouwen in de Romeinse Curie? Klik dan hier (Kerknet).

Maak kennis met de Vrijwilligsters van Don Bosco via hun internationale website www.volontariedonbosco.org of schrijf naar V-D-B@skynet.be.