Paus richt zich tot de jongeren: “Durf risico’s nemen”

Paus rreo39p

In zijn gebedsintentie voor de maand mei richt Paus Franciscus zich rechtstreeks tot de jongeren. Hij vertrekt daarbij vanuit het voorbeeld van Maria, onze moeder.

“Nu ik het over familie heb, wil ik beginnen met de jongeren aan te spreken”, opent Paus Franciscus zijn gebedsintentie. “Als model waar jullie je mee kunnen identificeren, denk ik altijd aan Maria, onze moeder. Ik denk dan aan hoe moedig zij was, hoe goed zij kon luisteren en hoe beschikbaar zij was. Het was moedig en vastbesloten van haar om ‘ja’ te zeggen tegen de Heer.”

“Laten we bidden dat jonge mensen in Maria de moed van het geloof en een dienstverlenende houding ontdekken.”

“Jullie, jongen mensen die iets nieuws willen opbouwen en die een betere wereld willen creëren: volg haar voorbeeld en neem risico’s”, gaat de paus verder. “En luister daarbij ook naar de woorden van jullie grootouders, want in hun woorden zullen jullie een wijsheid vinden die jullie verder zal brengen dan de vragen van het moment. Zij plaatsen datgene waar jullie je ongerust over maken in een wijder perspectief. Laten we bidden dat jonge mensen in Maria een luisterende houding, een diep onderscheidingsvermogen, de moed van het geloof en een dienstverlenende houding ontdekken.”

De volledige gebedsintentie kan u hieronder bekijken.