Pensioenen in Halle: van imposante erehaag tot 500 pannenkoeken

Wim s7cgngd

In Halle werden deze maand een aantal pensioenen gevierd. Pedagogisch directeur Wim Verdeyen kreeg in Don Bosco Halle een indrukwekkende erehaag van de leerlingen, juffen Marleen en Ann van de basisschool bakten bijna 500 pannenkoeken voor de kleuters.

1.650 leerlingen van Don Bosco Halle brachten woensdag met een indrukwekkende erehaag hulde aan hun pedagogisch directeur Wim Verdeyen (62). Na een carrière van liefst 40 jaar op de school gaat hij met pensioen. Wie iets mispeuterd had werd in het bureau van Verdeyen verwacht, maar de directeur deed veel meer dan enkel straffen uitdelen. "“Ik ben dankbaar”, reageerde de directeur emotioneel. “Ik heb hier in Don Bosco Halle alle kansen gekregen. In 1982 vond ik hier werk in een tijdperk dat leerkrachten amper aan de slag konden. Vanuit Weerde pendelde ik elke dag tussen de school en thuis. Ik gaf hier Nederlands en ook Engels. In 1995 werd ik dan graadcoördinator om zo in 2001 pedagogisch directeur te worden. Ik heb me hier kunnen ontplooien. En dan moet je weten dat ik voordien de visie van Don Bosco niet eens kende.”

Pannenkoeken
Ook in Basisschool Don Bosco Halle werden een aantal pensioenen gevierd. En hoe! Juf Marleen Vermeren (60) en juf Ann Desmecht (60) haalden een laatste keer alles uit de kast en trakteerden alle kleuters op pannenkoeken. "We kregen een mooi afscheid en beleefden onze laatste 100 dagen zoals dat op school gaat. En dus hebben de andere leerkrachten ons een hele reeks leuke opdrachten gegeven. Eén daarvan was dat we een hele week een ei moesten meedragen, maar dat zagen we niet zitten. Daarom is deze pannenkoekenbak onze tegenprestatie. We hebben thuis 480 pannenkoeken gebakken zodat alle 170 kleuters vandaag genoeg hadden om te smullen."