Salesianen en Kerknet maken podcastreeks met Roger Burggraeve

Roger20 Burggraeve vsx6t51

Salesiaan Roger Burggraeve is professor emeritus theologische ethiek aan de KU Leuven en doctoreerde met een proefschrift over de joodse denker Emmanuel Levinas. Deze zomer werd Roger 80 jaar, een ideaal moment om met de professor in gesprek te treden.

In samenwerking met Kerknet maakten de Salesianen van Don Bosco daarom de podcastreeks 'Roger Burggraeve en het Kleine Goed'. In vier inspirerende afleveringen gaat reportagemaker Leo De Bock langs bij Roger om het te hebben over de Salesianen, religie, opvoeding en nog veel meer. Daarbij kunnen inspiratiebronnen Don Bosco en Emmanuel Levinas natuurlijk niet ontbreken. Gedurende de maand september zal je hier iedere donderdagavond een aflevering kunnen beluisteren.

Wie is Roger Burggraeve?
Roger Burggraeve is Salesiaan van Don Bosco en professor emeritus theologische ethiek aan de KU Leuven. In 1980 wordt Roger Burggraeve docent moraaltheologie aan de Faculteit Theologie en Religiestudies van de KU Leuven, waar hij vanaf 1988 hoogleraar is. Als emeritus (vanaf 2007) blijft hij doceren tot in 2010. Tijdens zijn professoraat is hij tegelijk gedurende 37 jaar onafgebroken deeltijds medewerker en teamlid van het Centrum ‘Eigentijdse Jeugd’ in Groot-Bijgaarden (Brussel). Hij is een internationaal erkend onderzoeker van het gedachtegoed van Levinas, in wiens spoor hij de personalistische verantwoordelijkheidsethiek verder ontwikkelt en, geïnspireerd door zijn talmoedische denken, ook een ‘filosofische lezing van de Bijbel’ ontwerpt. Hij is geestelijk directeur van het Heilige Geestcollege in Leuven, waar 50 buitenlandse priesters verblijven voor de studie van theologie, filosofie of kerkelijk recht.