Mooie samenwerking tussen De Takel en de Militaire Politie

De Takel tt1xizv

Op 5 november 2021 was er alweer hoog bezoek in de Takel in Oostende. Een delegatie van Militaire Politie kwam er haar peterschap van de Takel onderstrepen door enkele leuke activiteiten te organiseren.

"’s Morgens werd het feestelijk gebeuren ingezet met een uitgebreid ontbijt in de Takel", vertelt Kristine Decroos van De Takel. "Onder escorte van de Militaire Politie (MP) werden de jongeren en begeleiders met de bus naar de Dodengang in Diksmuide gebracht om het dan te gaan bezoeken. Na het verorberen van een middagmaal in Kwartier Lombardsijde namen MP’s Vincent, Andy, Philippe, Kevin, Olivier en korpscommandant Jurgen de kids mee op sleeptouw in een origineel oriëntatie-speurneuzen-overlevingsspel. Tot slot was er een receptie met een officieel gedeelte in De Takel over het waarom van deze feestdag. De Takel kreeg er van haar 'peter’ ook een cheque ter waarde van € 1.500 bovenop."

15 jaar aan adembenemende momenten
15 jaar geleden, op 13 oktober 2006, betekenden een oorkonde en plechtige engagementsverklaring de start van een mooie samenwerking tussen De Takel en de Militaire politie. "Er passeerden al heel wat jongeren de revue waarvan het merendeel de toffe activiteiten koestert", leggen Kristine en Majoor Koen Abts van de Militaire Politie uit. "We zien erop toe dat het vuur tussen de MP’s en De Takel brandend blijft. Er werden reeds veel toffe onvergetelijke activiteiten georganiseerd zoals een driedaagse in Leopoldsburg, spectaculaire bos- en avondspelen, grensverleggende tienkampen, een eigen bunker bouwen, gaan beachkiten, het militair museum bezoeken, deelname aan de Vierdaagse van de IJzer, de basis van Koksijde verkennen, op ontdekking in een onderzeeër, een boottocht voor alle gezinnen via vrienden van de zeemacht tijdens ‘Oostende voor Anker’, enzovoort. Te veel om op te sommen! De MP’s volgen De Takel in het DNA om er te zijn voor het volledige gezin van de jongeren…. En zo zijn er tevens mooie en adembenemende gezinsmomenten. Topklasse in het grensverleggend samenwerken!"

Peterschap vorm blijven geven
Maar ook de ‘grote bazen' van de Militaire Politie krijgen de Takelkriebel te pakken en smeden mee plannen om de samenwerking – het peterschap - mee vorm te geven. "Vandaag wil De Takel ook de hand laten reiken naar de jongeren die het jeugdhuis bezoeken, want ook daar is er honger en nieuwsgierigheid om mee getrokken te worden in het peterschap", aldus Kristine. "Naast deze onschatbare activiteiten, is er ook financiële ondersteuning door de MP’s van de Takelwerking. Een betere peter kon het dagcentrum niet wensen! Dankbaar is er de hoop en het vertrouwen dat De Militaire Politie en de Takel nog lang met elkaar in zee, op ’t land en wie weet in de lucht gaan!"