"Prachtige weergave van het samen beleven"

IMG 20231120 WA0002

Tijdens de eerste bijeenkomst van de spiritualiteitsgroep in Wijnegem ontmoetten de deelnemers Don Bosco in de kern van hun samenzijn. Deze keer, op 17 november, luisterden ze aandachtig naar zuster Ann en Sarah die in augustus naar de Wereldjongerendagen in Lissabon trokken.

"Hun getuigenis was een prachtige weergave van het samen beleven van vreugde, vertrouwen en steun in moeilijke tijden", vertelt Maria van de spiritualiteitsgroep. "De verhalen waren zo boeiend dat de tijd voorbijvloog. Een samenvatting van de ervaringen van Sarah en zuster Ann:

  • Het voorprogramma was uitstekend georganiseerd en verliep soepel.
  • Er stond een Don Boscodag op het programma, een bezoek aan Fatima en verschillende intensieve wandelingen met inhoud.
  • Lissabon zelf was prachtig maar erg druk vanwege de grote menigte. Opvallend was de veiligheid, de uitstekende organisatie en de grote schermen waarop alles goed te volgen was.
  • De Paus maakte een diepe indruk op de jongeren met zijn bezorgde boodschap: "Wees niet bang! Wees moedig! De Kerk is er voor allen."


Na het genieten van de croque uit het vuistje, een gebed en een lied sloot de spiritualiteitsgroep de avond af met een enorme waardering voor de jongeren.