Prestigieuze prijs voor hoofdanimator Speelplein Don Bosco Halle

Willemien1 fy14486

Willemien Gosselé, voormalig hoofdanimator van Speelplein Don Bosco Halle, won dit academiejaar een wel erg speciale prijs. Ze werd door de facultaire senaat van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen uitgeroepen tot winnaar van de Prijs van de Senaat.

De Prijs van de Senaat wordt uitgereikt aan een afstuderende student die, naast goede punten, zich ook buiten de boeken bewezen heeft op vlak van vrijwilligerswerk, stages, enzovoort. Kortom: het gaat om een goede student die 'the extra mile' gegaan is tijdens het volledige opleidingstraject. "De Prijs van de Senaat voor het academiejaar 2021-2022 wordt plechtig uitgereikt aan Willemien Gosselé voor het uitzonderlijk extra-curriculair parcours dat zij heeft afgelegd tijdens haar opleiding tot bio-ingenieur.", klinkt het bij de KULeuven.

"Het was vooral leuk om te horen hoe het speelplein werd vermeld op de proclamatie"

Volgens Willemien speelt Don Bosco ook een kleine rol. "Mijn jarenlang engagement bij Speelplein Don Bosco Halle zal er zeker bij geholpen hebben om die prijs te krijgen. Daarnaast ben ik ook voorzitter geweest van de organisatie Bloedserieus (bloed geven voor en door studenten), ben ik op Erasmus geweest, heb ik veel gevarieerde vakantiejobs gedaan die ook relevant zijn als bio-ingenieur en vonden ze mijn persoonlijkheid precies wel leuk. Het was vooral leuk om te horen hoe het speelplein ook vermeld werd op de proclamatie van de bio-ingenieurs, in aanwezigheid van Luc Sels."

Willemien heeft zich jarenlang ingezet bij Don Bosco en ook dit jaar kwam ze nog een handje helpen. "Ik heb van 2014 tot 2019 als animator in Halle gestaan, waarvan drie jaar als hoofdanimator. Dit jaar kon je me terugvinden op het secretariaat. Ik ben ook niet de enige van de familie: mijn zus heeft in Halle als pleinleiding gestaan, mijn broer is nog animator geweest in Oud-Heverlee en mijn mama heeft ook al aan het secretariaat gezeten."

Willemien zet zich al sinds 2014 in als vrijwilliger op Speelplein Don Bosco Halle.

Dankzij het winnen van de Prijs van de Senaat is Willemien nu 500 euro rijker. "Dat ik win, vind ik enorm fijn. Ik heb me over de jaren heen voor het speelplein en voor Bloedserieus ingezet; gewoon omdat ik er veel voldoening uit haal en omdat ik zo dingen kon leren die niet in boeken staan. Daarnaast kon ik dankzij dat engagement ook op sociaal vlak verder ontwikkelen. Daarvoor erkend worden met zo'n mooie prijs en vermelding, is een enorme eer en een motivatie om het beste te maken van alle kansen die ik krijg. Die 500 euro kan dienen als handige compensatie om onbetaalde vakantie te kunnen pakken - als startende werkmens is dat anders niet evident - of om me te kunnen blijven engageren voor het speelplein. Anders kan ik er ook wel een leuke opleiding mee betalen of mijn inschrijvingsgeld aan de KULeuven voor doctoraatsstudenten."