Prestigieuze prijs voor oud-leerling Don Bosco Kortrijk

Imeldaziekenhuis b1k2ixz

Peter Bossuyt is oud-leerling van het Don Boscocollege in Kortrijk en is werkzaam in de IBD-kliniek van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. Samen met collega Lieven Pouillon ontving hij vorige week de Best Abstract Award van UEG (United European Gastroentology).

De Best Abstract Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste drie onderzoeksprojecten binnen een bepaald deelgebied van de maag-darmziekten. Uit meer dan 4.000 inzendingen voor het Europese congres werd het onderzoek van Dr. Peter Bossuyt gekroond tot een van de drie winnaars binnen het deelgebied van de inflammatoire darmziekten (IBD).

“Concreet doen wij onderzoek naar betere behandelingsstrategieën voor de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa”, vertelt Peter Bossuyt ons. “Er zijn veel behandelingen mogelijk, maar het is een hele puzzel om uit te zoeken welke medicatie het meest geschikt is voor welke patiënt. Met ons onderzoekproject proberen we aan te tonen dat een gepersonaliseerde aanpak zorgt voor een betere behandeling bij patiënten met inflammatoire darmziekten.”

Mooie waardering
En dat onderzoeksproject behoort volgens UEG dus bij de top drie van 2020. Op het jaarlijkse Europese congres werd de Best Abstract Award uitgereikt aan Peter Bossuyt. “Natuurlijk is deze prijs een mooie erkenning, maar je moet het ook in het juiste daglicht plaatsen”, blijft de dokter bescheiden. “Deze prijs is prestigieus, maar vooral in het specifieke deelgebied (maag-darmziekten, red.) van de medische wereld. Vaak wordt deze prijs gewonnen door universitaire onderzoekscentra, dus het is wel een heel mooie waardering dat de IBD-kliniek, een semi-academisch instituut binnen een algemeen ziekenhuis, dit jaar op de erelijst komt te staan.”

Op de foto (vlnr.): Dr. Lieven Pouillon, IBD-verpleegkundige Eveline Hoefkens en Dr. Peter Bossuyt.