Priesterwijding Cirilo De Deus hier live te volgen

Schermafbeelding 2023 04 05 om 15 43 03
Salesiaan Cirilo De Deus

Op paasmaandag 10 april 2023 wordt salesiaan Cirilo De Deus tot priester gewijd in de kapel van Don Bosco Oud-Heverlee. Een heuglijk moment voor de Salesianen van Don Bosco en bij uitbreiding voor de hele salesiaanse beweging in onze provincie. Je kan de volledige priesterwijding volgen via livestream.

"De voorbije jaren hebben we Cirilo leren kennen als een gemotiveerde missionaris die uitdrukkelijk kiest voor een toekomst in onze provincie Vlaanderen-Nederland", vertelt provinciaal Wilfried Wambeke. "Zijn gelovige diepgang die gestalte krijgt in zijn salesiaanse bewogenheid, zijn sociale capaciteiten, zijn inzet voor de armsten, zijn opgewektheid en zijn aanstekelijke lach laten zien dat hij gelukkig is in zijn roeping. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat deze enthousiaste jonge medebroeder nu tot priester zal worden gewijd. Voor alle medebroeders en bij uitbreiding voor heel veel mensen uit de salesiaanse beweging wordt dit een gebeuren dat ons hart verwarmt en hoopvol stemt."

Cirilo werd 35 jaar geleden geboren in Oost-Timor, liep school bij de salesianen en gaf gehoor aan de roepstem van God om zelf salesiaan te worden. Na de eerste vormingsjaren en enkele jaren in het jongerenwerk in zijn geboorteland deed hij een aanvraag om missionaris te worden. We hadden het geluk dat de Algemeen Overste hem naar onze provincie stuurde. Na aankomst in 2016 in Heverlee moest eerst Nederlands geleerd worden. Daarna maakte hij gedurende twee jaar kennis met onze gemeenschappen en het jongerenwerk in Amsterdam, Sint-Pieters-Woluwe en Oostende. Dan volgden drie jaar theologiestudies in Rome. Hij kwam na zijn diakenwijding in juni 2022 terug naar onze provincie om een pastoraal jaar aan te vatten in Oostende en vanuit de gemeenschap van Oud-Heverlee enkele lessen te volgen in Leuven.

Volg de wijding via onderstaande livestream