Provinciaal Wilfried Wambeke: "Keuze voor Bart is goed en logisch"

Wilfried20 Wambeke 26qnhpp

Voor provinciaal Wilfried Wambeke zit zijn termijn als provinciaal er bijna op. Ook hij vernam gisteren officieel het nieuws dat vicaris Bart Decancq hem zal opvolgen en is meer dan tevreden met de keuze. "De keuze voor Bart is een goede en logische beslissing."

"Om de zes jaar wordt er een nieuwe provinciaal benoemd", verduidelijkt Wilfried. "Ik begon in 2016, wat betekent dat mijn termijn in juli dus afloopt. De afgelopen maanden vonden er consultaties plaats bij alle medebroeders uit onze provincie en daaruit werd Bart naar voren geschoven als mijn opvolger. Hij zal vanaf 1 juli 2023 de taak van provinciaal op zich nemen."

"Bart weet wat de rol van provinciaal inhoudt en kent de gevoeligheden van de provincie"
Uitstekende keuze

Een stevige uitdaging voor Bart. "Maar een logische en goede keuze. Bart heeft heel wat bestuurservaring en krijgt veel vertrouwen van de medebroeders en mezelf. Daarnaast maakt hij ook deel uit van de provinciale raad en is hij vicaris, zeg maar 'de rechterhand' van de provinciaal. Bart weet dus goed wat de rol van provinciaal inhoudt en kent de gevoeligheden van de provincie. De komende maanden zullen we ervoor zorgen dat de overgang goed verloopt, want er komt wel wat bij kijken. Ook ik wens hem alvast heel veel succes."