Provinciale van de zusters brieft voor Don Boscofeest

DON20 BOSCO20 20 ANFEARTIME20291014 7ixza0u

Beste zusters, beste salesiaanse familie, beste medewerkers in onze gemeenschappen en werken, beste vrijwilligers,

Het feest van Don Bosco is een uitnodiging om even stil te staan en naar hem te kijken en te luisteren, om elkaar te ontmoeten en te vieren dat we ‘familie zijn’ in zijn geest.

Giovanni Bosco had een goede band met zijn moeder, zij leerde hem tot Maria bidden. Zij begeleidde haar zoon op zijn unieke levensweg … Zij moest een dubbele taak opnemen voor haar gezin omdat vader er niet meer was.

Jan Bosco groeide uit tot een zelfbewuste en goede jongen die priester wilde worden voor de armen. Dat deed hij. Met geloof, vertrouwen en noeste arbeid slaagde hij in zijn opzet.

Don Bosco, wij kijken naar jou, wij vertrouwen op jou, help ons jouw werk verderzetten.

Tijdens de ontmoeting te Mornese tussen Don Bosco en Maria Mazzarello ontsproot het gedeelde charisma. Help ons de weg als familie in de geest van het preventief systeem verder zetten.

Don Bosco, jouw woorden: “Beklim de berg niet alleen … Kijk om en neem de jongeren mee … Laat hen voelen dat je van hen houdt … Het is Maria die ons leidt”

Jouw woorden vergezeld van jouw daden hebben een bijzondere kracht. Zij roepen ons op, zij dagen ons uit, zij steken ons aan om voor kinderen, jongeren, voor elkaar en voor mensen die het moeilijk hebben door het vuur te gaan.

Beste medezusters en medewerkers, beste salesiaanse familie, durven wij dat? Durven wij door het vuur gaan om de opdracht die Don Bosco ons gaf waar te maken?

Laten we elkaars steun en bemoediging zijn om deze uitdaging aan te gaan en de gedeelde zending in het concrete leven van elke dag steeds meer te ontdekken en waar te maken.

Hierbij wil ik jullie allen uitnodigen op het feest van 50 jaar Vlaamse provincie dat we vieren op 12 mei in de Saviokerk. De uitnodiging volgt en jullie zijn allen welkom.

Graag wens ik elk van jullie een vreugdevol en mooi Don Boscofeest !

Met een beste groet!

Zuster Hilde Uyttersprot