Raamtekeningen om afstand te verkleinen en warmte te creëren

Raamtekeningen 9v5ob93

Leerkracht Suzanne Lamon bedacht een leuk initiatief om de Don Boscospirit erin te houden in het Don Boscocollege in Kortrijk. Samen met enkele leerkrachten P.O. versierde ze de ramen met tal van mooie - en betekenisvolle - raamtekeningen.

"Geïnspireerd door mijn zus haar raamtekening bij ons thuis en de vele positieve reacties, groeide het idee om ook op school een soortgelijk initiatief op te starten", legt Suzanne uit. "Na een aantal pogingen thuis en kort overleg met de P.O.-leerkrachten gingen we aan de slag."

"Gewapend met krijtstiften in de hand en ontwerpen in het hoofd moesten een aantal vensters op school geloven aan onze creatieve pogingen om de momenteel noodzakelijke afstand te doen afnemen", lacht Suzanne. "Tijdens onze springuren de laatste weken voor de kerstperiode en tijdens de afgelopen examenperiode gingen Anne en ikzelf aan de slag. Verschillende pogingen later, na mis -en wiswerk, slaagden we er - hopelijk - in om afstand te doen vervagen & warmte te doen verschijnen. Hier en daar doet ook reeds vergane glorie zijn intrede, want jammer genoeg zijn de raamtekeningen onderhevig aan passerende boekentassen, leunende leerlingen en toevallige passanten die rakelings de tekening aanraken. Tijd voor wat nieuwe ontwerpen? Wordt ongetwijfeld vervolgd."

Hieronder kan je enkele raamtekeningen van Suzanne en de P.O.-leerkrachten vinden.