"Reis vol inspirerende gesprekken en boeiende verhalen"

Turijn 2wjt03f

Begin oktober trokken Carlo en Annemie van Don Bosco Vorming & Animatie met enkele hulpverleners van Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen naar Turijn. Ze werden er ondergedompeld in het leven van Don Bosco en blikken voldaan terug.

"Oud-Heverlee, maandagmorgen, 6.30 uur. 1.000 kilometer met zeven onbekenden in een busje. Er hangt een gezonde spanning in de lucht, wat staat ons allemaal te wachten... Eén ding hebben we alvast gemeenschappelijk, we zijn allemaal hulpverleners van Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen. Meer dan wat kilometersnoepjes en een lekkere picknick zijn er niet nodig om de tongen los te maken.

Drie dagen lang worden we ondergedompeld in het leven van Don Bosco. Meer dan 200 jaar geleden en tegelijk nog brandend actueel. Jongeren zonder perspectief een toekomst bieden door in te zetten op onderwijs, werk, vrije tijd en zingeving.

Giovanni Bosco, gevormd door zijn eigen geschiedenis in een nieuw samengesteld gezin met een alleenstaande moeder, geïnspireerd door een aantal belangrijke vertrouwenspersonen en steunend op een krachtig netwerk, want samen bereik je zoveel meer dan alleen. Het klinkt ons vaak verrassend vertrouwd in de oren.

De vertaling naar onze huidige werksituatie is boeiend, zeker omdat ieder van ons uit zijn of haar specifieke werkcontext vertrekt. Heden en verleden worden constant met elkaar verweven. Het levende bewijs daarvan is voor ons het gesprek met een straathoekwerker, die anno 2021, net als Don Bosco de straat op trekt om zich te bekommeren om de meeste kwetsbaren van de samenleving.

Drie dagen lang doorkruisen we – onder de deskundige leiding van onze twee ervaren gidsen - Turijn en de omliggende dorpen en worden we getrakteerd op verrassende en soms grappige anekdotes, eindeloze vergezichten, een variatie aan prachtige kerken, een verfrissende aperitief op tijd en stond en de heerlijke Italiaanse keuken.

Kortom, de Turijnreis is een echte aanrader voor wie houdt van boeiende verhalen op een bedje van inspirerende gesprekken overgoten met een vleugje vakantiegevoel.

Wij kijken er alvast met heel veel plezier op terug,

Serafina, Maud, Annemie, Dieter, Cyriel, Carlo en Nele"