Religieuzen genieten van Elimdag in Don Bosco Oud-Heverlee

Elimdag s9htyd0

Op dinsdag 18 oktober waren de religieuzen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel welkom in Don Bosco Oud-Heverlee voor hun Elimdag. Gevoed door de salesiaanse gastvrijheid konden de aanwezigen zich laten gidsen door twee sprekers, professor Joost Caen en Salesiaan Adriaan de Cooman.

"Elimdagen willen alle religieuzen en alle leken-leefgroepbegeleiders van ons vicariaat de kans bieden om voeling te houden met onderwerpen die het religieuze leven aanbelangen", klinkt het bij Wilfried Meert. "Ik dank dan bijvoorbeeld aan spiritualiteit, theologie, pastoraal en het kerkelijke leven. Tijdens deze Elimdag lieten we ons gidsen door twee sprekers. De ene leidde ons door schoonheid, de andere door de spiritualiteit."

Glasraamkunst en Franciscus van Sales
Prof. Joost Caen, ‘een begrip’ in de wereld van restauratie en ontwerp van (hedendaagse) glasraamkunst beet de spits af. "Hij leerde ons naar de schoonheid van glasramen kijken en getuigde over de inspiratiebronnen voor de glasramen die hij zelf heeft ontworpen", gaat Wilfried verder. Daarna was spreker Adriaan de Cooman, Salesiaan van Don Bosco, aan de beurt. "Zo bleven we in salesiaanse kringen en maakten we nader kennis met Franciscus van Sales. Dit jaar gedenken we de vierhonderdste verjaardag van het overlijden van deze heilige bisschop van Genève en Annecy, die bovendien ook de grootste inspiratiebron was voor Don Bosco. Voor vele aanwezigen was Franciscus van Sales een niet-gekende heilige, maar Adriaan bracht hem weer tot leven dankzij een korte biografie. Het werd dus opnieuw een boeiende Elimdag."