Review Cursus Zinvindingscoach 2019

Darkness 3345271 1920 1dgjicr

De cursus ZinVindingscoach zit erop. Zinvragen zijn van alle tijden en ieder van ons is spiritueel, alleen vinden we vaak niet de juiste woorden voor wat we bedoelen, ervaren of waarnaar we streven en verlangen.

Het was een hele uitdaging om onze eigen spirituele groei van naderbij te bekijken. Het weekte veel in ons los en deed ons ‘de rode draad’ ontdekken die doorheen onze levensgeschiedenis loopt. De ervaring dat we als mens allemaal op zoek zijn naar datgene wat ons drijft, naar de zin van ons bestaan, naar verbondenheid die ons mens-zijn uittilt boven het alledaagse, naar een manier om het leven ‘te leven’ met zijn diepe vreugdes, maar ook met zijn tegenslagen bracht ons dichter bij mekaar. Onder de deskundige en gedreven begeleiding van Johan en Carlo ontdekten we ankerpunten en bronnen om het spirituele te voeden. De rijkdom van de Joods-Christelijke traditie en zijn spirituele houdingen bracht ons naar een geloofsbeleving die sterk maakt, die weerbaar maakt, die uitnodigt om — naast ons actieve bezig zijn — voldoende tijd en ruimte vrij te maken om stil te vallen. Zo kunnen we heel eenvoudig ‘aanwezig’ zijn bij Diegene die ons leven draagt en ons bemint, méér dan we ooit hadden durven hopen. Is dit niet de ‘Belofte’: Ik zal er zijn voor jou, voor ieder ‘mensenkind’?

Met deze Belofte willen we naar onze jongeren gaan, hen begeleiden, naar hen luisteren en op onze beurt ‘aanwezig-zijn’ om van hen sterke mensen te maken die met vertrouwen en hoop bouwen aan het Rijk van God. Leven met Spirit is iedere mens laten ervaren dat hij/zij de moeite waard is, mag bestaan zoals hij/zij is, om vanuit zijn/haar kern, zijn/haar wezen, te ontdekken dat er Iemand is die naast hem/haar loopt en er altijd wil ‘zijn’.