Rode Neuzen Dag in Don Bosco BuSO Halle

Rode20 Neuzen20 Dag20 Halle 8dhtqk0

Vrijdag was er in Don Bosco BuSO Halle de apotheose van de actie voor Rode Neuzen Dag. Veel leerlingen en personeelsleden kwamen in het rood naar school en tijdens de speeltijden werden liedjes gespeeld die een speciale betekenis hebben voor de leerlingen. Ook de speciaal gemaakte werkjes uit de werkhuizen werden tentoongesteld.

Het project rond Rode Neuzen Dag heeft als doel om de mentale, fysieke en sociale weerbaarheid van de leerlingen te verhogen. De voorbije weken werkten alle leerlingen en leerkrachten tijdens de lessen vakoverschrijdend.

Hartje, kerstboom & rode neus
In de les GASV was er een reactiespel en kwamen de liedjes en de verhalen van de jongeren uit het VTM-programma ‘Liefde voor muziek’ aan bod. In de opleiding bouw maakten de leerlingen een stenen hartje, bij lassen een metalen kerstboom en bij hout een houten rode neus.

De leerlingen van logistiek assistent en professionele schoonmaak versierden de luifels en gang. Bij de opleiding magazijnmedewerker werd een warm kerstcadeautje ingepakt dat de leerlingen net voor de kerstvakantie krijgen. In de les LO werd er een ‘hartje’ gelopen of gestapt. De les godsdienst startte met een sessie ‘Mediteer mee!’.