Roger Burggraeve brengt nieuw boek uit: 'Baarmoederlijkheid van mens en God'

Roger wg4y278

Van salesiaan Roger Burggraeve verscheen deze week zijn nieuwe boek 'Baarmoederlijkheid van mens en God'. Het is het eerste nieuwe boek dat hij uitbrengt sinds hij de Prijs voor het Spirituele boek én de publieksprijs won met zijn boek 'Geen toekomst zonder kleine goedheid'.

"Dit boek laat zien hoe het evangelisch verhaal van de barmhartige Samaritaan ‘eigen-wijs’ te denken geeft over onze meerzijdige verantwoordelijkheid: individueel, relationeel en sociaal, vandaag en morgen. En over universele broederlijkheid", klinkt het bij Roger. "In de verantwoordelijkheid voor de ander weergalmt ook de goddelijke baarmoederlijkheid: de ander in zich dragen om te laten geboren worden. Deze ‘andere’ God leidt tot de interpretatie van een ‘moederlijke Jezus’ als unieke en historische incarnatie, die ook de roeping van elke mens insluit, zonder het weerbarstig mysterie van de ‘God-mens’ te vermorzelen. Een ‘door-denking’ voorbij de ethische Jezus opent het perspectief op de verhouding tussen verantwoordelijkheid en verlossing, schuld en vergeving, hoop en belofte."

Roger Burggraeve is emeritus professor aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen KU Leuven. Als moraaltheoloog, Levinasonderzoeker en Bijbelfilosoof verbindt hij antropologie, ethiek en theologie tot een visie ‘die iedereen te denken geeft’.

Het boek kost €19,95 en is te verkrijgen via deze link.