Roger Burggraeve genomineerd voor Spiritueel Boek 2020

Roger Burggraeve ush5rwd

De afgelopen weken zag u zijn naam hier al passeren, maar salesiaan Roger Burggraeve heeft opnieuw groot nieuws. Zijn boek Geen toekomst zonder kleine goedheid is namelijk genomineerd voor de Prijs van het Religieuze en Spirituele boek.

Initiatiefnemer Medianetwerk Plus wil met deze prijs auteurs en uitgevers van boeken over zingeving steunen en onder de aandacht brengen. De zes leden tellende jury, onder voorzitterschap van professor Rik Torfs, maakt op 3 december 2020 de winnaars bekend in het Hollands College in Leuven.

Het boek Geen toekomst zonder kleine goedheid van salesiaan Roger Burggraeve werd genomineerd in de categorie Spiritueel Boek 2020. Die categorie bekroont de auteur van een boek waarin op een toegankelijke wijze voor een breed publiek wordt bijgedragen tot de zoektocht naar zin, bezinning en bezieling in de huidige samenleving. De andere genomineerden zijn Nabijheid van Jan-Hendrik Bakker en Met lichte tred van Ton Lemaire.

Verrassing
Voor de salesiaan is deze nominatie een verrassing. “Jazeker, want mijn boek is nogal filosofisch en ethisch van aard. En op het eerste gezicht verbind je dat niet meteen met ‘spiritueel'”, legt Roger Burggraeve uit. “Maar bij nader inzien is die verbinding wel terecht. Deze nominatie is een aangename verrassing en een mooie erkenning voor de jarenlange omgang met het veeleisend denken van Emmanuel Levinas, die mij op het spoor heeft gezet van ‘de kleine goedheid’.”

Er wordt ook een publieksprijs voorzien, waar u als lezer uw stem kan uitbrengen. Dat kan tot 15 november 2020 via deze link.