Salesiaanse jongeren bereiden zich voor op Wereldjongerendagen

WYD tgqkx4n

Ter voorbereiding op de Wereldjongerendagen van 2023 in Lissabon (Portugal) organiseert de Salesiaanse Jongerenbeweging 'WYD DON BOSCO 23'. Hiermee wil de organisatie zich inzetten om jongeren uit verschillende salesiaanse kringen wereldwijd te verzamelen.

'WYD DON BOSCO 23' heeft als doel om jongeren de Wereldjongerendagen mee te laten beleven volgens het charisma van Don Bosco. Daarnaast wil de organisatie ook de verschillende initiatieven en de dynamiek van de Wereldjongerendagen in de verf zetten. "Dit moet een soort merk worden dat de Salesiaanse Jongerenbeweging identificeert en dat jongeren motiveert om op weg te gaan zodat zij Christus mogen leren kennen", klinkt het.

Hulpmiddelen
Om dat te realiseren, biedt de Salesiaanse Jongerenbeweging nu al een aantal zaken aan die jongeren kan helpen met zich voor te bereiden op de Wereldjongerendagen:

  • Een website waar u diverse informatie kunt vinden over Portugal, Lissabon, WYD en 'WYD DON BOSCO 23'. Deze website zal regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe informatie en nieuws.
  • Een videopresentatie over de deelname van de Salesiaanse Jongerenbeweging aan de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon. Deze presentatie werd bedacht, opgenomen en vertolkt door leerlingen en oud-leerlingen uit verschillende Salesiaanse milieus in Portugal.
  • Een wekelijkse podcast die in elke aflevering terugblikt op de verschillende edities van de Wereldjongerendagen van 1986 tot vandaag. Daarbij is er voldoende aandacht voor de belangrijkste gebeurtenissen en thema's die aan bod kwamen. Aan het woord zijn jongeren die zelf hebben deelgenomen of op dit moment betrokken zijn bij de organisatie van de Wereldjongerendagen.
  • Het logo is geïnspireerd op de figuren van Don Bosco en Maria Hulp der Christenen. De basis van het hele logo is de mantel van Maria die alle andere elementen lijkt te 'omarmen'. Binnen de mantel bevinden zich de hoed van Don Bosco, twee kruisen en een touw dat herinnert aan de sprongen en acrobatiek die Don Bosco gebruikte. De gele band aan de rechterkant van het logo suggereert een opwaartse beweging, die uitnodigt om "op te staan en te gaan", verwijzend naar het officiële motto van de Wereldjongerendagen in Lissabon.
Het logo van 'WYD DON BOSCO 23'