Pater Andrés Boone, salesiaan uit het Kortrijkse en missionaris te Uruguay, is nieuwe voorzitter van de Sociëteit van Catecheten (SCALA) in Bogotá, Colombia.

Van 10 tot 15 juni 2019 vonden voor de achtste keer studiedagen plaats in het Francisco Palau Spiritualiteitscentrum te Bogotá. Dit centrum wordt uitgebaat door de missionarissen van de orde van de Karmelieten (Hermanas Misioneras Carmelitas). Tijdens deze studiedagen werkten de deelnemers rond het thema 'Jongeren en initiatie in het christelijk leven: uitdagingen en kansen'. Met deze studiedagen willen ze vanuit de concrete realiteit in het jeugdwerk, inzicht krijgen in catechese en initiatie in het christelijk leven van jonge mensen. Met deze inzichten willen ze later vernieuwingen doorvoeren.

Tijdens deze studiedagen vond ook de 12de Algemene Vergadering van het Genootschap plaats. Op 14 juni werd pater André Boone gekozen tot voorzitter van SCALA. Deze organisatie bestaat uit catechetische wetenschappers en onderzoekers uit verschillende delen van het Latijns-Amerikaanse continent. Op hun website (scala-catequesis.net) lees je dat SCALA "een vereniging is van gelovigen die vanuit de catechese een bijdrage van kwaliteit wil leveren aan de missie van de Kerk in Latijns-Amerika".