Salesianen Frans, Bert en Lionel vieren 60-jarig priesterjubileum

Jubileum p1tv61c

Op 8 december 2022 was het zestig jaar geleden dat Salesianen Frans Pottie (Heverlee), Bert Van der Linden (Oud-Heverlee) en Lionel Lefebvre (Boortmeerbeek) tot priester werden gewijd. Die dag ging toen, maar ook vandaag, niet onopgemerkt voorbij.

In Oud-Heverlee was er een receptie georganiseerd voor Bert. Salesianen, vrienden en medewerkers van het DBOC, Don Bosco Media en Don Bosco Vorming & Animatie waren aanwezig om de jubilaris te feliciteren. Ook tijdens de maaltijd werd er gezellig gebabbeld, want de deelnemers van de Don Boscocursus sloten aan.

Feest in Heverlee
Ook in Heverlee werd het een geslaagde dag. "Onder andere omdat medejubilarissen Wilfried en Bert erbij waren in de cafetaria van het WZC Annuntiaten Heverlee. Dat deed Frans deugd", vertelt Salesiaan Adriaan De Cooman. "Niet alleen het terugzien van zijn medewijdelingen en enkele medebroeders uit de gemeenschappen van Oud-Heverlee en Boortmeerbeek, hebben Frans zichtbaar deugd gedaan, ook het bezoek van zijn nicht met haar kinderen toverde een glimlach op zijn gezicht. Zij kwamen ‘nonkel Frans’ met een lieve kus en een muziekstukje op blaasinstrumenten feliciteren."