Salesianen produceren mondmaskers voor Boliviaanse bevolking

Bolivia udqvx8d

In Bolivia voert het 'Projects Office of the Salesians of Bolivia (OFPROBOL)' een project uit voor de productie van 20.000 mondmaskers. Het krijg hierbij de steun van verschillende instellingen.

De maskers, bestaande uit drie zelffilterende lagen en geproduceerd met thermofusietechnologie, zijn ontworpen voor langdurige blootstelling en zijn tot tien keer wasbaar. Ze zijn bedoeld voor de meest kwetsbare bevolking van het land en voor het gezondheidspersoneel dat in de frontlinie betrokken is bij de strijd tegen COVID-19. Het ontwerp en de productie van de maskers verloopt volledig volgens de medische voorschriften.

De Faculteit voor Design en Modebeheer heeft de maskers ontworpen, terwijl de productie wordt uitgevoerd door de Mamma Margherita Technische School. Het project wordt gefinancierd door de katholieke organisatie Chalice Canadá, sinds 2019 een strategische partner van OFPROBOL. De eerste lading mondmaskers werd uitgedeeld aan de sociale werken van de salesianen in de departementen Santa Cruz en Cochabamba en vervolgens aan de meest kwetsbare bevolking van Yapacani en in de gezondheidscentra op het platteland.