In de gemeenschap kortrijk 43 staat dit ook op onsmenu. Enkele ingrediëntenwillen we met jullie delen. Zo hebben we elke week op zaterdag een gebedsmoment geïnspireerd op de map “Broederlijk Delen”.

Het uithangbord helpt ons het thema uit te diepen. Zo weten we ons verbonden met God en met elkaar door in een gemeenschap van liefde te blijven geloven. Een gemeenschap waar we steun en bemoediging zijn, waar de medezusters op elkaar kunnen rekenen. Onze traktatie van het weekend blijft achterwege. Zo willen we solidair zijn met degenen die minder of niets hebben. We weten ons verbonden met de wereld. We lezen de vastenkalender, de boekjes die ons spreken van Oeganda, We luisteren elke week naar het campagnelied en leren mensen kennen zoals Grace en vele anderen. Om dit visueel te maken, speelden we een “Broederlijk Delen-spel”.

We werden als gemeenschap uitgenodigd op donderdag 14.15 u. Op de tafel lag een groot speelveld klaar met vraagtekens, gezegden, stellingen en opdrachten om het leven in Oeganda beter te leren kennen. Elke zuster had een pion met daarop haar kamernummer. Zo wist iedereen welke pion van haar was. Op het speelveld waren uitknipsels uit boekjes van Broederlijk Delen, vraagjes, mogelijkheden om geld te winnen voor het goede doel.

Vasten betekent voor ons:

Verbonden zijn met onszelf
Verbonden zijn met god
Verbonden zijn met elkaar
Verbonden zijn met de wereld
Verbonden zijn met de heilsgeschiedenis