Samenhorigheid centraal op World Mental Health Day!

Mentalhealth ce0ynl7

Het is vandaag 10 oktober 2020, het is vandaag World Mental Health Day. Een ver-van-mijn-bed-show voor veel mensen, een waarheid voor nog veel meer mensen. In een ideale wereld staan we elke dag stil bij onze geestelijke gezondheid en bij die van anderen, in de realiteit is dat echter niet zo.

Eergisteren kon u op deze website lezen dat steeds meer jongeren zich zorgen maken over de toekomst en nood hebben aan een goed gesprek. Vandaag zou u hier kunnen lezen dat de cijfers en statistieken omtrent geestelijke gezondheid dramatisch zijn, maar daar kiezen we bewust liever niet voor. In plaats daarvan zouden we de focus graag verleggen naar het begrip samenhorigheid.

We merken en beseffen intussen allemaal dat we ons in een moeilijke periode voor jong en oud bevinden. Over de reden willen we niet te ver uitweiden, dat zijn we intussen allemaal beu gehoord. Wat wel duidelijk is, is dat mensen nood hebben aan steun en begrip. Zéker in deze tijden waar sociaal contact niet meer is wat het geweest is.

Mental health for all
Elk jaar op 10 oktober is er de World Mental Health Day en elk jaar kiest men voor een ander thema. Dit jaar staat ‘mental health for all’ centraal. Daarom willen we u graag oproepen om – zeker vandaag, maar liefst altijd – hoop en steun te geven. Aan wie? Aan iedereen die daar nood aan heeft. Alleen samen kunnen we erbovenop komen na een mentale tik, alleen samen kunnen we deze crisis overwinnen en alleen samen kunnen we bouwen aan een mooie toekomst. Dus bied elkaar een luisterend oor en geef elkaar een schouderklopje, want alleen samen kunnen we die cijfers weer wat positiever laten worden.

"Act today in such a way that you need not blush tomorrow." – Don Bosco