20 april 2018 - Vandaag vindt traditiegetrouw de jaarlijkse bijeenkomst plaats van de oud-collega’s van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem, School voor Wetenschap en Techniek. In de gezellig ingerichte internaatsruimte wachten oud-directeur Willy Gernaey en enkele mensen van de school de genodigden op.

Om 18.45 uur is het zover. De eerste oud-collega komt met zijn echtgenote ietwat onwennig de lege zaal binnen. Na een glaasje cava is het ijs echter vlug gebroken en kunnen zij mee de nieuw aangekomenen begroeten. Nog voor halfacht zijn alle ingeschrevenen aanwezig, op één collega na. Naderhand kreeg ik van hem een mailtje dat hij op zaterdagavond, de dag nadien aan het internaat stond en niemand vond ... Volgend jaar beter! Nadat iedereen een plaatsje heeft ingenomen aan de tafels, worden zij toegesproken door Mario Standaert, technisch directeur van de school. Hij stelt eerst de nieuwe algemeen directeur voor, Hannelore Dessein die nog maar pas in dienst is vanaf 1 september 2017. Dan heeft hij het kort over de school en hoe deze er op de dag van vandaag uitziet. Daarna neemt Mark Tips, directeur van de salesiaanse gemeenschap, het woord. Hij heeft het over de salesiaanse gemeenschap Maaltemeers en bedankt ten slotte de oud-collega’s die jarenlang het beste van zichzelf hebben gegeven voor hun leerlingen, en dit in de geest van Don Bosco.

Na deze korte toespraken is het tijd voor een broodje met een kopje koffie. Nade maaltijd blijven de oud-collega’s nog geruime tijd - met veel animo en met een aangepast drankje - napraten. Rond 23 uur verlaten de laatste mensen de zaal, blij dat ze er (weer) bij waren. Dit jaar mochten we 66 mensen ontvangen, een aantal dat beduidend hoger is dan de vorige jaren. We mogen spreken van een geslaagd initiatief dat de moeite waard is om verder te zetten.

Tot volgend jaar!