School vertaalt de Don Boscovisie in graffitiproject

Schermafbeelding 2024 02 20 om 11 03 21
Een prachtige tekening zal de voorkant van de school binnenkort sieren

Basisschool Don Bosco Heverlee startte dit schooljaar een graffitiproject op met als doel de Don Boscovisie te vertalen naar een prachtige tekening die aan de voorkant van de school zal pronken. Ook de leerlingen dragen bij aan dit project. Intussen zijn de eerste werken gestart en het belooft een pareltje te worden.

De eerste stappen zijn intussen gezet. Dat vertelt pedagogisch directeur Marleen Rosiers. "Kunstenaar Maureen heeft de eerste werken deze week uitgevoerd. Bedoeling is dat zij onze Don Boscovisie verweeft met haar mooie technieken zodat we aan de voorkant van onze school een heuse eyecatcher hebben. Nabijheid, explorerend leren en spel zijn slechts enkele thema's die duidelijk zichtbaar zullen worden ..." (lees verder onder foto)

20230420 134958

Leerlingen doen mee!

Don Bosco zou Don Bosco niet zijn als de leerlingen niet betrokken worden. "Begin maart komt Maureen twee workshops geven aan de leerlingen van het zesde leerjaar", gaat Marleen verder. "Zij mogen via stencilart zelf een kunstwerk maken en hun werkjes worden vervolgens mee geïntegreerd in het werk."

Naast de muur staat ook nog een grote, houten poort te blinken. "Deze werd voorlopig wit geschilderd, maar ook daar komt iets heel speciaals op. Wat? Dat verklap ik nog niet! Maar het kunstwerk wordt later nog officieel ingehuldigd." Wordt dus ongetwijfeld vervolgd ...

Auteur: Tim Bex