Schooluitstap: van lasLAB tot zelfgemaakte kaas

Schooluitstap mmqr71r

Ook deze week lieten onze Don Boscoscholen zich van hun beste kant zien. Tijdens onze schooluitstap zien we onder meer hoe de leerlingen van Hechtel zelf kaas maakten en hoe men in Helchteren bezoek kreeg van een specialist.

In het Don Boscocollege Hechtel zijn de zesdejaars aan hun geïntegreerde proef bezig en dat leverde tal van boeiende experimenten op. Daarnaast kwam de school ook met een toffe mededeling: op 28 en 29 januari zal er ter ere van het feest van Don Bosco een radio-uitzending van en voor de school zijn.

In Don Bosco Genk geen zelfgemaakte kaas, maar wel een stevige portie creativiteit: de leerlingen toverden insecten om tot ware kunstwerken. Knap werk!

In Don Bosco Helchteren namen de lassers deel aan een lasLAB. Tijdens dat lab bezocht een instructeur van de VDAB de school en bekeek hij of de werkstukken die de leerlingen maken voldoen aan de verschillende normen.

In Don Bosco Hoboken is men volledig klaar om de laatste honderd dagen te vieren.

Mis je de activiteiten van jouw school in onze schooluitstap? Stuur dan een mailtje naar dbmedia@donbosco.be en wie weet verschijnen de projecten van jouw school hier een volgende keer!