Schooluitstap: circus, Griekse helden, een wereldprimeur en veel avontuur

Schooluitstap rj47uj3

Het is weer vrijdag! Boeken toe, laptops dicht, tijd voor weekend en... een nieuwe schooluitstap. Want ook afgelopen week zaten onze Don Boscoscholen niet stil. Een overzicht.

Beginnen doen we in Haacht, want daar was deze week veel te beleven. Enkele spelers van Hockeyclub Keerbergen Tigers kwamen een initiatie hockey geven aan de leerlingen van Don Bosco De Puzzel Haacht. Daarnaast was er ook circus! Geniet u zelf even mee.

En dan nu de handen op elkaar, want iets verderop lopen vanaf vandaag echte Griekse helden rond. De leerlingen van het vijfde jaar Grieks-Latijn en Grieks-wiskunde van Don Bosco Haacht namen namelijk deel aan de klassikale vertaalwedstrijd in het kader van de Olympiade Grieks. Hun vertaling van een tekst van Homerus werd door de jury zeer hoog gewaardeerd, want zij werden uitgeroepen tot laureaat van de wedstrijd! Dikke proficiat!

Snel naar Kinderland Kortrijk, want daar vond een wereldprimeur plaats. De basisschool installeerde -als eerste school ter wereld- SMOTspots van Sundo. Vanaf nu kunnen de kids op de slimme SMOTspot zien wanneer ze zich moeten insmeren, wanneer ze beter de schaduw opzoeken... Ze krijgen ook onmiddellijk een dot zonnecrème om zich in te smeren. Laat die zon maar komen!

In Don Bosco Helchteren kon de dankviering dit jaar niet doorgaan wegens... ja, u weet het intussen wel. De Pastorale Animatiegroep kwam echter met een oplossing en zorgde ervoor dat de leerlingen van een toffe activiteit konden genieten.

Avontuurlijke activiteiten in al onze scholen, maar als er één school vanaf nu iets meer kan vertellen over avontuur, is het Don Bosco Halle wel. Daar kwam avonturier Jelle Veyt wat meer vertellen over zijn onwaarschijnlijke, gekke, zotte, avontuurlijke, fenomenale levensloop. Om meer te weten, verwijs ik u vriendelijk door naar Google. 't Is de moeite, ik beloof het.

We blijven nog even hangen in de avontuurlijke vibe, want in Don Boscocollege Zwijnaarde kregen de leerlingen een heuse 'Obstacle Run' voorgeschoteld door de sportleerkrachten. Leuk? Check! Vermoeiend? Check! Iedereen geslaagd? Check!

Mis je de activiteiten van jouw school in onze schooluitstap? Stuur dan een mailtje naar dbmedia@donbosco.be en wie weet verschijnen de projecten van jouw school hier een volgende keer!